SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da Rus askeri havalimanındaki patlama nedeniyle 62 çok katlı bina tahrip oldu

Kırım'da Rus askeri havalimanındaki patlama nedeniyle 62 çok katlı bina tahrip oldu

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da Rus askeri havalimanındaki patlama nedeniyle 62 çok katlı bina tahrip oldu


Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Sak bölgesindeki Novofödorovka köyü yanındaki askeri havalimanında, dün meydana gelen bir dizi şiddetli patlama nedeniyle 60’tan fazla çok katlı apartmanın zarar gördüğünü bildirildi. 



Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Başkanı Sergey Aksyonov, Sak bölgesindeki Novofödorovka köyü yakınındaki askeri havalimanında gerçekleşen patlama nedeniyle 62 çok katlı apartmanın, 20 işletmenin ve bir dizi müstakil evin zarar gördüğünü açıkladı. 



Bununla birlikte Aksyonov’a göre, patlama nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti ve 14 kişi yaralandı.





GERAŞÇENKO: EN AZ 60 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko, işgalcilerin patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların sayısına dair yalan söylediğini ileri sürdü. Sosyal medyada üzerinden yaptığı açıklamada Geraşçenko, patlama merkezine 300 metre uzaklığında çekilen görüntüleri paylaşarak, “İstihbarat verilerine göre patlamada, pilotlar ve teknik personel dahil yaklaşık 60 kişi hayatını kaybetti ve 100 kişi yaralandı…Arabaların patlama, şarapnel ve yangın nedeniyle hasar görme biçimlerine bakılırsa, narin, ince magnezyum ve alüminyum alaşımından yapılan uçakların sağlam kalma şansı yok.” ifadelerini kullandı.





Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Sak bölgesindeki Novofödorovka köyü yanındaki askeri havalimanında, dün şiddetli patlamalar yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı, dün konuya ilişkin bir açıklama yaparak patlamanın, “birkaç havacılık mühimmatının infilak” etmesi sonucu meydana geldiğini aktardı. Ayrıca Bakanlık, patlama sonucu havalimanında kimsenin yararlanmadığını ve havacılık ekipmanının zarar görmediğini ileri sürdü. Ancak olay yerinde çekilen görüntüler Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasını yalanlıyor.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.