SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da protesto: İşgalci idaresinin binasına sarı mavi boya atıldı

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2022 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da protesto: İşgalci idaresinin binasına sarı mavi boya atıldı

Rus işgali altındaki Kırım’da, Kremlin kontrolündeki sözde yönetimin yürüttüğü propagandaya ve baskı politikasına rağmen partizan hareketi faaliyetlerine devam ediyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kezlev’deki sözde kent idaresi binasının sarı mavi renklere boyandığını bildirdi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırımlı aktivistlerin 15 ile 16 Mayıs’ı bağlayan gece, Kezlev’de işgalcilerin kontrolündeki sözde kent idare binasına sarı mavi renklerde boya attığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Çubarov, “Kırım Ukrayna’dır! Kırımlı partizanlar, 15 ile 16 Mayıs’ı bağlayan gece Rus işgalcilere en kısa zamanda işgal ettikleri yarımadayı terk etmeleri gerektiğini gösterdi. Kerç Boğazından geçen köprü sağlamken bu fırsatı kullanın…” ifadelerini kullandı.

Daha önce, gizli bir şekilde direnişlerine devam eden Ukrayna yanlısı aktivistlerin, işgalci yönetimin Donbas’ta ölen Rus askerleri anısına Akyar’daki bir parkta diktiği anıta, boya döktüğü bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.