SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da koronavirüs vaka sayısında yeni rekor!

Kırım'da koronavirüs vaka sayısında yeni rekor!

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2021 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da koronavirüs vaka sayısında yeni rekor!

Rus işgali altındaki Kırım’da koronavirüs vaka sayıları artmaya devam ediyor. Yarımadada son bir günde rekor sayıda yeni vaka tespit edildi.

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetimi, bugün yaptığı açıklamada, son bir gün içinde 121’inin Akyar’da (Sivastopol) olmak üzere toplamda 458 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini ve 4’ü Akyar’da olmak üzere toplam 12 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

TOPLAM VAKA SAYISI 70 BİNE DAYANDI

İşgalcilerin açıkladığı istatistiklere göre, salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 67 bin 190 Kovid-19 vakası tespit edildi ve 2 bin 300 kişi koronavirüs nedeniyle vefat etti.

YENİ TEDBİRLER GETİRİLDİ

Koronovirüs vakalarının hızla artışa geçtiği Kırım’ın işgal yönetimi 24 Haziran’da yeni koronavirüs kısıtlamaları getirdi. Rus işgalindeki Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov’un kararıyla 1 Eylül 2021 tarihine kadar tüm eğlence ve yemek işletmelerine kısıtlamalar uygulandı, mezuniyet partilerini yasaklandı ve hizmet sektörü çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Hatırlanacağı üzere insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını ve gerçek vaka sayısının resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

RUS YAPIMI AŞI KIRIMLILAR ÜZERİNDE DENENİYOR

Bilindiği gibi, Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki yönetimi, şubat ayından itibaren Kırım sakinlerine, Rusya’da geliştirilen ve henüz tüm test aşamalarını tamamlamayan Sputnik-V koronavirüs aşısını uygulamaya başlamıştı.

“KIRIM TEST ALANINA DÖNÜŞTÜ”

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç, 11 Şubat 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, işgal altındaki Kırım’da aşının zorunlu olarak askeri personele, sağlık görevlilerine yapılmaya başladığını ve yakın zamanda öğretmen ile öğrencilerin de aşılanmasının planlandığına dikkat çekerek, Kırım’ın Rus aşısı için test alanına dönüştüğünü ifade etmişti.

RUSYA BİR KERE DAHA ULUSLARARASI HUKUK NORMLARINI İHLAL EDİYOR

İnsan hakları savunucuları, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına göre henüz tescil edilmemiş bir aşıyı işgal altındaki topraklarda yaşayan nüfusa uygulayarak Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.