SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da koronavirüs vaka sayısı artıyor: İşgalci yönetimden zorunlu aşılama teklifi geldi

Rus işgali altında bulunan Kırım’da tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının sayısı artıyor. Vaka sayısının artması bahanesiyle işgalci yönetim, zorunlu aşı kampanyası başlatma fikrini ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da koronavirüs vaka sayısı artıyor: İşgalci yönetimden zorunlu aşılama teklifi geldi

Rus işgali altında bulunan Kırım’da tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının sayısı artıyor. Vaka sayısının artması bahanesiyle işgalci yönetim, zorunlu aşı kampanyası başlatma fikrini ileri sürdü.

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetimi, dün yaptığı açıklamada, son bir gün içinde 44’ü Akyar’da (Sivastopol) olmak üzere toplamda 188 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini ve 2’si Akyar’da olmak üzere toplam 8 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi. 

GÜNLÜK VAKA SAYILARI YÜKSEK

Kırım’ın sözde Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov yarımadadaki koronavirüs durumunu “gergin” olarak değerlendirirken, "Kırım’da günlük yeni vaka sayısının 100’den fazla olması bizim için kötü bir rakam… Son günlerde günlük vaka sayıları 120-140 kişi arasında değişiyor. Bu çok kötü, önlemlerin yine artırılması gerekiyor." diye konuştu.

İŞGALCİLERDEN ZORUNLU AŞILAMA ÖNERİSİ

Öte yandan Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) sözde Kırım Müdürlüğü Başkanı Natalya Penkovskaya, koronavirüs vaka sayılarının artması bahanesini ileri sürerek yarımadada zorunlu aşı kampanyasını başlatma önerisinde bulundu. Son iki haftada vaka sayılarının artmaya başladığını belirten işgalci yetkili turizm, yemek ve ulaşım hizmetlerinde çalışan insanların aşılanmasının zorunlu olması gerektiğini ileri sürdü.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Hatırlanacağı üzere insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını ve gerçek vaka sayısının resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

RUS YAPIMI AŞI KIRIMLILAR ÜZERİNDE DENENİYOR

Bilindiği gibi, Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki yönetimi, şubat ayından itibaren Kırım sakinlerine, Rusya’da geliştirilen ve henüz tüm test aşamalarını tamamlamayan Sputnik-V koronavirüs aşısını uygulamaya başlamıştı.

“KIRIM TEST ALANINA DÖNÜŞTÜ”

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç, 11 Şubat 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, işgal altındaki Kırım’da aşının zorunlu olarak askeri personele, sağlık görevlilerine yapılmaya başladığını ve yakın zamanda öğretmen ile öğrencilerin de aşılanmasının planlandığına dikkat çekerek, Kırım’ın Rus aşısı için test alanına dönüştüğünü ifade etmişti.

RUSYA BİR KERE DAHA ULUSLARARASI HUKUK NORMLARINI İHLAL EDİYOR

İnsan hakları savunucuları, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına göre henüz tescil edilmemiş bir aşıyı işgal altındaki topraklarda yaşayan nüfusa uygulayarak Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.