SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da koronavirüs salgını: Toplam vefat sayısı 400'e yaklaşıyor

Kırım'da koronavirüs salgını: Toplam vefat sayısı 400'e yaklaşıyor

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da koronavirüs salgını: Toplam vefat sayısı 400'e yaklaşıyor

Rus işgali altındaki Kırım’da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan kişilerin sayısı hızla artıyor. İşgalci yönetim, son bir günde Kırım Yarımadası’nda toplamda 292 koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi tarafından bu sabah yapılan açıklamaya göre, yarımadada son 24 saat içinde 292 koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi ve 8 kişi hayatını kaybetti.

KORONAVİRÜS, KIRIM’DA ŞU ANA KADAR 376 CAN ALDI

Öte yandan işgalcilerin açıkladığı verilere göre, salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 18 bin 566 Kovid-19 vakası tespit edildi, 14 bin 143 hasta iyileşti ve 376 kişi hayatını kaybetti.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Bilindiği gibi insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İLAÇ YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Öte yandan sivil aktivistler, sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, koronavirüse yakalanan kişilerin sayısının her geçen gün arttığını, Kırım’daki tüm hastanelerin dolu olduğu ve hastalar için ilaç eksikliğinin yaşandığı duyurdu. 

Aktivistler ayrıca işgalcilerin Kovid-19 nedeniyle vefat edenlerin gerçek sayısını izlediğine dikkat çekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.