SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da koronavirüs salgını: Tespit edilen vakaların büyük bir çoğunluğu Rusya kaynaklı

Kırım’da belirlenen koronavirüs vakalarının büyük bir çoğunluğu Rusya kaynaklı

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da koronavirüs salgını: Tespit edilen vakaların büyük bir çoğunluğu Rusya kaynaklı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da koronavirüs vakalarının tespiti devam ediyor. Son 24 saatte işgal altındaki yarımadada, 7 koronavirüs vakası daha tespit edildi. İşgalci yönetimden yapılan açıklamaya göre, vakalardan 3’ü Sak bölgesinde diğer vakalar ise Akmescit, Akmeçit (Çernomorskiy) ve Akyar bölgesinde görüldü.

KIRIM'DA VAKALARDAN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU YURT DIŞI KAYNAKLI

ForPost haber ajansının aktardığına göre, salgının başından bu yana Kırım’da tespit edilen vakaların 26’sı yurt dışından, 74’ü Rusya’dan gelen ve onlarla temasta bulunan kişilerde tespit edildi. Öte yandan, 242 vakanın ise hastanelere tıbbi yardım için başvuran kişilerde tespit edildiği kaydedildi.

SALGININ BAŞINDA BU YANA KIRIM'DA 521 KORONAVİRÜS VAKASI TESPİT EDİLDİ

Salgının başından bu yana işgal edilen Kırım’da toplamda 521 koronavirüs vakası tespit edildi. Bunlardan 316’sı iyileşti. Diğer taraftan, yarımadada 14 kişi de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İŞGALCİ YÖNETİM TATİL SEZONUNUN HAZİRAN AYINDA BAŞLAMASINI BEKLİYOR

Vaka sayılarının artmaya devam etmesine rağmen işgalci yönetim, Kırım’daki tatil tesislerinin 1 Haziran 2020'de faaliyete başlamasını umuyor. Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, sosyal medyada yaptığı açıklamada tatil tesislerinde çalışan görevlilerin ve turistlerin teste tabi tutulmaması gerektiğini kaydetti. Öte yandan, kısa zaman önce Aksyonov, işgal edilen Kırım’a Kerç köprüsü üzerinden gelenlere test yapılmasını önermişti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.