SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da koronavirüs hastalarının bulunduğu hastanelerde yatak sıkıntısı yaşanıyor

Kırım’da koronavirüs hastaları için hastanelerde yatak sıkıntısı yaşanıyor!

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2020 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da koronavirüs hastalarının bulunduğu hastanelerde yatak sıkıntısı yaşanıyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 28 Eylül 2020 tarihinde 105 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası daha tespit edildi.

İşgalci yönetimin açıkladığı verilere göre, salgının başından bu yana 5 bin 356 koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi, 85 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti ve 3 bin 308 hasta iyileşti. 

"İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM'DAKİ HASTANELERDE YATAK SIKINTISI YAŞANIYOR"

Sözde Akyar Vali Yardımcısı Aleksandr Kulagin yaptığı açıklamada, kentteki hastanelerde, koronavirüs (Kovid-19) hastaları için ayrılan yatak kapasitesinin yüzde 99 oranda dolduğunu bildirdi.

Öte yandan, Kırım'daki doktorlar da sosyal medyada üzerinden açıkça hastanelerin dolup taştığını ve koronavirüs hastalarının tedavi için eve gönderildiğini yazmaya başladı.

PANDEMİ HASTANESİNDE ÇALIŞAN DOKTOR: DURUM ÇOK KÖTÜ!

İşgal altındaki Kırım'da bir Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Sabina Taşeva yaptığı paylaşımda insanları evde oturmaya davet etti ve şöyle uyardı:

"Evde oturun... Pandemi hastanesinde çalışan bir doktor olarak sizi evde oturmaya davet ediyorum!!! Bir çok hastama ve onların akrabalarına koronavirüs teşhisi konuldu. Sabah akşam beni arayarak hastaneye yatırma konusunda yardım istiyorlar. Ama nereye? Yer yok. Durum çok kötü. Kovid-19 hastaların sayısı çok fazla ama olanaklarımız sınırlı."

Geçen hafta koronavirüs nedeniyle Kırım Tatar sanatçı Asan Faytoncı ve “Yanı Dünya” (Yeni Dünya) gazetesinin eski editörü Enver İbragimov koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.