SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da koronavirüs durumu: 250 yeni vaka, 2 can kaybı

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2020 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2020 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da koronavirüs durumu: 250 yeni vaka, 2 can kaybı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da son bir gün içinde 250 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, 2 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti!

İşgalci yetkililerin verilerine göre son 24 saat içinde işgal altındaki Kırım’da 82’si Akyarda olmak üzere 250 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Ayrıca yine Akyar’da 64 ve 74 yaşında iki kadının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. 

KIRIM'DA ÖLÜ SAYISI 245'e ÇIKTI

İşgalci yönetimine göre, salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 13 bin 914 Kovid-19 vakası tespit edildi, 8 bin 449 hasta iyileşti ve 245 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

KISITLAMALAR: NİKAH TÖRENLERİ YAPILMAYACAK

İşgalci yönetim, belediye ve düğün salonlarında resmi nikah törenlerinin düzenlenmesinin koronavirüs salgını çerçevesinde askıya alındığını açıkladı. Açıklamada, evlenmeyi düşünen çiftlere nikah törenlerini erteleme veya sadece gelin ile damadın katılımıyla evlilik belgelerini imzalamalarının teklif edileceği belirtildi.

Bununla birlikte nikah törenleri yasaklanırken, çelişkili bir şekilde Rusya tarafından işgal edilen Akyar’da (Sivastopol) büyük bir gastronomi festivalinin düzenlenmesinin planlandığı duyuruldu.

Kırım’ın sözde turistik portalı üzerinden yapılan duyuruya göre işgal altındaki Akyar’da 20 Kasım ile 20 Aralık 2020 tarihleri arasında büyük bir gastronomi festivali gerçekleştirileceği duyurularak, etkinliği ziyaret edeceklere sadece maske takmaları önerildi.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

İnsan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İLAÇ YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Öte yandan sivil aktivistler, sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının her geçen gün arttığını, Kırım’daki tüm hastanelerin dolu olduğu ve hastalar için ilaç eksikliğinin yaşandığı duyurdu.

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV’DAN KIRIM İÇİN İLAÇ YARDIMI ÇAĞRISI

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 24 Ekim 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Kırım’daki koronavirüs salgınının hızla yayıldığına dikkat çekerek, “İşgal altındaki Kırım’ın hastane ve eczanelarinde Kovid-19 tedavisi için en gerekli olan ilaçlarla ilgili sürekli bir sıkıntı yaşanıyor.” ifadelerini kullandı. 

Çubarov ayrıca Kırım’da eksik olan ilaçların sağlanması konusunda yardımcı olma çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.