SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da işgalciler iki Kırım Tatar avukatı daha alıkoydu

Kırım'da işgalciler iki Kırım Tatar avukatı daha alıkoydu

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2022 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da işgalciler iki Kırım Tatar avukatı daha alıkoydu


Rus işgalcilerin yeni hedefi Kırım Tatar avukatlar oldu. Son iki günde tam dört Kırım Tatar avukat alıkonuldu. Kremlin kontrolündeki sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri dün, avukatlar Edem Semedlayev ve Nazim Şeyhmambetov’u, bugün ise Ayder Azamatov ve Emine Avamileva’yı alıkoydu. Dört avukat da başta Kırım Tatarları olmak üzere Kırım’da siyasi nedenlerden ötürü alıkonulan insanlara yasal destek sağlıyor.



Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri Kırım Tatar avukatları hedef aldı. Dün iki Kırım Tatar avukatının alıkonulmasının ardından bugün iki avukatın daha alıkonulduğu bildirildi. Avukat Ayder Azamatov sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ben ve avukat Emine Avamileva, avukat Şeyhmambetov'u savunmak üzere mesleki görevlerini yerine getirirken polis görevlileri tarafından gözaltına alındık.” ifadeleri kullandı. Azamatov kendilerine Rusya İdari Suçlar Kanunu’nun 20.2.2 maddesinin 1. fıkrası (kamu düzeninin ihlaline neden olan kalabalık bir toplantıyı organize etmek) uyarınca suçlama yöneltildiğini belirtti.







KIRIM TATAR AVUKATLARINA BASKI

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri dün sabah saatlerinde Kırım Tatar avukat Edem Semedlayev'i alıkoydu. Birkaç saat alıkonulduktan sonra serbest bırakılan avukat Edem Semedlayev, sosyal medyada yapılan bir paylaşım nedeniyle hakkında idari davanın açıldığını bildirdi. Dün sözde mahkemeye çıkarılan avukat hakkında 75 bin ruble para cezası kararı alındı. Semedlayev’in duruşması bittikten sonra onu savunan avukatlardan biri olan Kırım Tatarı Nazim Şeyhmambetov da alıkonuldu.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.