SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da işgalci güçler bir Kırım Tatarını alıkoydu

Kırım'da işgalci güçler bir Kırım Tatarını alıkoydu

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2021 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2021 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da işgalci güçler bir Kırım Tatarını alıkoydu

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları işgalcilerin baskıları altında yaşamaya devam ediyor. İşgalci güçlerin bugün bir Kırım Tatarının evine baskın düzenlemesinin ardından ev sahibinin alıkonulduğu duyuruldu.

Rus işgali altındaki Kırım’daki işgalci güçler, bu sabah erken saatlerde, Kefe (Feodosiya) bölgesindeki Primorskiy kasabasında yaşayan Kırım Tatarı Kurtumer Çalgozov’un evine baskın düzenledi. Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamaya göre, saat 05.15’te başlayan arama 3 saat sürdü, aramadan sonra 23 yaşındaki Kurtumer Çalgozov alıkonuldu. 

ALIKONULAN KIRIM TATARININ BULUNDUĞU YER BELLİ DEĞİL

Alıkonulan Kırım Tatarının annesi Selime Çalgozova, aramanın ayrıntılarını, “Her şeyi alt üst ettiler. Uyuşturucu, yasaklı kitapları ve silah aradıklarını söylediler… Daha sonra oğlumu götüreceklerini söylediler. Bana, ‘Onu geri getiririz veya dönüş için para veririz’ dediler ama nereye götüreceklerini bildirmediler.” şeklinde aktardı.

Akrabaların anlattığına göre, 23 yaşındaki Kurtumer Çalgozov bir fırında çalışıyor. Ju Jitsu sporuyla ilgileniyor ve arada sırada arkadaşıyla yarışmalara katılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.