SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da alıkonulan Ukraynalı gazeteciye işkence uygulandı

Kırım'da alıkonulan Ukraynalı gazeteciye işkence uygulandı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2021 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2021 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da alıkonulan Ukraynalı gazeteciye işkence uygulandı

Rus işgali altında bulunan Kırım’da işgalci güçler tarafından alıkonulan Krım.Realii Haber Ajansı serbest muhabiri, Ukrayna vatandaşı Vladislav Yesipenko’ya işkence uygulandığı bildirildi.

Gratı haber sitesi editörü, gazeteci Anton Namlyuk, Rus işgalci güçlerin Kırım’da 10 Mart 2021 tarihinde yasa dışı olarak alıkoyduğu Ukraynalı gazeteci Vladislav Yesipenko’ya elektrikle işkence uygulandığını duyurdu. Dün akşam sosyal medya üzerinden açıklama yapan Namlyuk, "(Yesipenko'nun) Kafasına bir şey geçirerek, elektrik verildi ve alıştığı zaman voltajı artırdılar. Böylece ondan itiraf ifadesini aldılar ve daha sonra bu görüntüler Krım24 kanalında yayımlandı." diye bildirdi.

GAZETECİ YESİPENKO'YA İŞKENCE UYGULANDI

Gazeteci Namlyuk, Yesipenko’ya yapılan işkenceye dair bilginin tutukevindeki bir kaynaktan öğrenildiğini belirtti. Sözde itiraf ifadesi, Rus propaganda televizyon kanalında yayımlandıktan sonra Yesipenko’nun Rusya Anayasasının 51. maddesine (kendine ve yakınlarına karşı tanıklık yapmama hakkı) dayanarak ifade vermeyi reddettiği bildirildi.

Hatırlanacağı üzere, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) 16 Mart 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Kırım’da Ukrayna vatandaşı Vladislav Yesipenko’nun tutuklandığını duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.