SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da alıkonulan Ukraynalı gazetecinin tutukluluk süresi uzatıldı

Kırım'da alıkonulan Ukraynalı gazeteciye tutukluluk süresi uzatıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da alıkonulan Ukraynalı gazetecinin tutukluluk süresi uzatıldı

Rus işgali altında bulunan Kırım’da, Mart 2021’de, işgalci güçler tarafından alıkonulan Krım.Realii Haber Ajansı serbest muhabiri, Ukrayna vatandaşı Vladislav Yesipenko’nun davası işgalci mahkemede görülmeye başladı. İşgalciler Yesipenko’yu güya ateşli silah ve patlayıcıların yasa dışı satın alınması ve üretimi ile suçluyor.

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki Akmescit (Simferopol) Bölge Mahkemesinde, dün Rus işgalci güçlerin Kırım’da 10 Mart 2021 tarihinde yasa dışı olarak alıkoyduğu Ukraynalı gazeteci Vladislav Yesipenko’nun davası görüldü. Duruşma sırasında sözde hakim Dlaver Berberov, Yesipenko’nun tutukluluk süresini 18 Aralık 2021 tarihine kadar uzatma kararı aldı. Sıradaki duruşmanın 15 Temmuz 2021 tarihinde yapılması planlanılıyor.

GAZETECİ YESİPENKO’NUN DAVASI

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) 16 Mart 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Kırım’da 10 Mart’ta Ukrayna vatandaşı Vladislav Yesipenko’nun tutuklandığını duyurmuştu. Rus istihbaratı tarafından yapılan açıklamada, Yesipenko’nun güya Ukrayna istihbaratı için Kırım’daki önemli tesisler hakkında bilgi topladığı ileri sürüldü. Rus işgal güçleri, Yesipenko’nun Kırım’daki önemli tesisler ile ilgili bilgi topladığını ve güya Ukrayna istihbaratına çalıştığını iddia etti.

İki gün boyunca avukatlar Yesipenko’ya erişemedi. Daha sonra alıkonulan gazeteci, Rus istihbarat görevlilerin itiraf ifadesi imzalatmak için kendisine karşı işkence uygulandığını bildirdi. 

İşgalciler,  Krım.Realii Haber Ajansı serbest muhabiri Vladislav Yesipenko’ya Rusya Ceza Kanunun 223.1. maddesinin 1. fıkrası (ateşli silah ve patlayıcıların yasa dışı üretimi) ve 222.1 maddesinin 1. fıkrası (ateşli silah ve patlayıcıların yasa dışı satın alma, depolama, taşıma)  uyarınca suçlama yöneltti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.