SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da Kırım Tatar aktivistin evine silahlı saldırı

Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatar aktivistlerden birinin evine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2018 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2018 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da Kırım Tatar aktivistin evine silahlı saldırı

Kırım Tatar aktivisti Riza Asanov, dün (24 Mart) gece saatlerinde bir Kırım Tatar aktivistin evinin silahlı saldırı düzenlenerek soyulduğunu bildirdi.
 
Riza Asanov’un bildirdiğine göre olay, Rus işgali altındaki Kırım’ın Karasupazar (Belogorsk) bölgesinde bulunan Muşaş (Vişennoye) köyünde meydana geldi. 
 
Evine saldırı düzenlenen aktivistin ismini açıklamayan Riza Asanov, olay yerine sözde polis görevlilerinin çalıştığını belirtti. 

Daha sonra olay yerine gittiğini bildiren Asanov, “Acil hat üzerinden Karasupazar (Belogorsk) bölgesi Muşaş (Vişennoye) köyünde geceleyin silahlı soygun gerçekleştirildiğine dair bilgi alındı. Her şey Hollywood filmlerinde olduğu gibi ifade edildi. Olay yerine geldiğimizde bunun yeni bir baskın olduğunu düşündük, çünkü net bir bilgi yoktu. Ancak sonradan bunun bir kriminal vaka olduğunu anladık. Az önce soruşturma grubunun gereken süreçleri tamamlayarak, parmak izlerini alarak olay yerinden ayrıldığı bildirildi. Artık Muşaş köyüne gidip ek bilgi alabiliriz” diye konuştu.

 

Kadınları darp ettiler
 
Olay yerine ulaşınca, soyguna uğrayan evde çekilen videoyu paylaşan Riza Asanov, silahlı saldırının Kırım Tatar aktivist Server Ablâmitov’un akrabalarını evinde gerçekleştirildiğini açıkladı. 
 
Saldırı esnasında evde kadınlar ve çocukların olduğunu paylaşan Asanov, kadınların bodrum kata atıldığını, evde para ve altın arandığını, olayın şokundan ötürü çok korkan çocuklarla psikologların çalıştığını belirtti. 

Aktivist Server Ablâmitov yaşanılan olayı şöyle anlattı: “24 Mart tarihinde kardeşim, evine silahlı saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi. Kız kardeşim zarar gördü. Evde misafirler vardı, Akmescit bölgesinden gelen teyzem vardı. Onlar şiddetli şekilde darp edilmiş. Teyzem betona itilmiş, kız kardeşim bodrum kata atılmış ve orada dövülmüş. Saldırganlar para ve altın aramışlar. Evde küçük çocuklar vardı, çok korkmuşlar. Teyzemin 4 kaburga kemiği kırılmış, başından yaralanmış, yüzünde çok sayıda morluk ve büyük bir hematom oluşmuş. Kız kardeşimin koluna vurmuşlar. Saldırı silahlı 3 kişi tarafından gerçekleştirilmiş. Evdekileri tehdit edip çocukları yatağa yatırıp üstlerini örterek onlara silah doğrultmuşlar. O esnada evde erkek yoktu. Ben komşu köyde yaşıyorum. Olanları kardeşim gelerek (olayın şokunu hala yaşıyorken) anlattı. Olay yerine geldiğimizde saldırganlar kaçmıştı. Herhangi bir bilgiye sahip olanlar (belki tanınmayan bir araç görenler vardır) Soruşturma Komitesi’ne bildirsin lütfen.”
 

Bilindiği gibi sözde kolluk kuvvetleri görevlileri, 22 Mart sabah saatlerinde işgal altındaki yarımadanın Bahçesaray bölgesi Zalanköy (Holmovka) köyünde Mirnaya sokağı, 21 adresinde ikamet eden Nariman Memedeminov’un evine baskın düzenledi. Evinde arama yapılmasının ardından Nariman Memedeminov, Akmescit’teki sözde FSB Müdürlüğü’ne götürüldü. 23 Mart tarihinde Akmescit’in sözde Kiev Bölge Mahkemesi, Memedeminov hakkında 16 Mayıs tarihine kadar tutuklama kararını verdi. Korku yarımadasına dönüşen Kırım'da resmi ve gayri resmi takibat, Rus baskı mekanizmasınca devamlı olarak sürdürülüyor ve Kırım Tatarları sürekli hedef alınıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.