SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada: "Kırım Tatarlarının acısını unutmuyoruz"

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada: "Kırım Tatarlarının acısını unutmuyoruz"

Kanada Dışişleri Bakanı François-Philippe Champagne, Kırım Tatar Sürgününün 76. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada ülkesinin Kırım Tatar halkının çektiği acıları unutmadığını ifade etti.

Açıklama yapan Dışişleri Bakanı Champagne, “Bu yıl biz, Kırım Tatarlarının 1944 yılında Sovyet yönetimi tarafından sürgün edilmesinin 76. yıl dönümünü anıyoruz. Kanada bu trajediyi ve anavatanlarından sürgün edilen yüz binlerce çocuk, kadın ve erkeğin acısını unutmuyor. Kanada sürgün sırasında hayatını kaybedenleri ve zarar görenleri anma hususunda Kırım Tatar halkına destek veriyor.” diye kaydetti.

Ülkesinin, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarının durumu ile ilgili endişe duyduğunu belirten Bakan, “Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatar Milli Meclisinin (KTMM) yasaklanması da dahil olmak üzere Kırım Tatarlarına yönelik yapılan insan hakları ihlalleri yüzünden çok endişeliyiz. Rusya’yı KTMM yasağını iptal etmeye davet ediyoruz.” dedi.

Ayrıca Bakan, Kanada’nın her zaman Ukrayna toprak bütünlüğüne destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini de ifade etti.

KANADA MUHAFAZAKAR PARTİSİ: "KOMÜNİZMİN SUÇLARINI UNUTMAMALIYIZ"

Öte yanda Kanada’nın en büyük muhalefet partisi Kanada Muhafazakar Partisi de Kırım Tatar Sürgününün 76. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mesajda, “Bugün Kırım Tatar Sürgününün 76. yıl dönümü. Kırım Tatarları Stalin’in baskıcı komünist rejimi tarafından tarihi vatanlarından sürgün edildiler. Komünizmin suçlarını unutmamalıyız. Muhafazakarlar daima özgürlüğü, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü korumak için mücadele edecekler.” ifadelerine yer verildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.