SON DAKİKA
Hava Durumu

Kahramanmaraş’ta düşen Rus uçağının içinde işgalcilerin pilotunun olduğu öğrenildi

Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınına Rusya’dan kiralanarak havadan müdahale eden Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı düştü. Düşen uçakta 8 kişinin bulunduğu ifade edildi. Türkiye'deki yangın söndürme çalışmaları sırasında düşen Rusya’dan kiralık Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağında hayatını kaybedenlerden 5 Rus'tan birinin Kırım'ın işgali sırasında aktif rol alan Yevgeny Kuznetsov olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2021 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2021 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kahramanmaraş’ta düşen Rus uçağının içinde işgalcilerin pilotunun olduğu öğrenildi

Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınına Rusya’dan kiralanarak havadan müdahale eden Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı düştü. Düşen uçakta 8 kişinin bulunduğu ifade edildi. Türkiye'deki yangın söndürme çalışmaları sırasında düşen Rusya’dan kiralanan Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağında hayatını kaybeden 5 Rus'tan birinin Kırım'ın işgali sırasında aktif rol alan Yevgeny Kuznetsov olduğu öğrenildi.

Türkiye'nin Kahramanmaraş ilindeki Bertiz bölgesinde 14 Ağustos'ta çıkan orman yangınına havadan müdahale etmek için Türkiye'nin Orman Genel Müdürlüğünün, Rusya’dan kiraladığı Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı Kısık bölgesinde dağa çarparak düştü. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, uçakta 5 yabancı 3 Türk toplamda 8 kişinin bulunduğu belirtildi. Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağında hayatını kaybedenlerden birinin Kırım'ın işgali sırasında aktif rol alan Yevgeny Kuznetsov olduğu öğrenilirken; Ukrayna’da kurulan ve ayrılıkçılar ile teröristlerin işlediği suçları, Ukrayna yasalarının ihlalleri ile ilgili bilgileri içeren Mirotvorets sitesinde, Kuznetsov'un Kırım'a yasa dışı giriş çıkış yaptığı, işgal altındaki Kırım'daki Rus askerlerine eğitim verdiği belirtildi.

RUS İŞGALCİLERİN PİLOTU KIRIM'DAKİ VE SURİYE'DEKİ ÇATIŞMALARDA ROL ALDI

Rus basınında yer alan haberlere göre "Rus havacılığının efsanesi" olarak bahsedilen Pilot Albay Kuznetsov'un ölümü, Rus medyası tarafından da 15 Ağustos sabahı doğrulandı. Yevgeny Kuznetsov'un Kırım'ın işgaline ve Suriye'deki çatışmalara katılan Rus ordusundan biri olduğu biliniyor. Ayrıca Kuznetsov, Kırım'ın işgali hakkında çekilen Rus yapımı propaganda ürünü "Artyakıcı- Geri dönüş" isimli belgesel filminde rol aldı.

RUS İŞGALCİLERİN PİLOTU YEVGENY KUZNETSOV KİMDİR?

Peacekeeper üssünde yazılanlara göre Rus işgalcilerin pilotu Kuznetsov; Ukrayna sınırının yasa dışı geçişi sırasında, Rus işgali altındaki Kırım'ın Saki kentindeki Kara Uçağı Test ve Eğitim Kompleksi'nde (NITKA) eğitim gördü. 279. Ayrı Savaş Uçağı Havacılık Alayı Komutanı Albay, 2016'nın sonlarında Doğu Akdeniz'de bulunan uçak gemisi Amiral Kuznetsov'un mürettebatının bir parçası olarak Suriye sivil nüfusunun planlanması ve bombalanmasında yer aldı.

Kuznetsov ayrıca Kırım'ın "Hızlı ve Öfkeli" işgaliyle ilgili propaganda filmi "Kanal Bir"in de kahramanı olarak tanımlanıyor.
Yönetmen Natalia Guguyeva'nın bu filmi 2016 yılında çekildi. NITKA gemi havacılık kompleksinde Saki'de görev yapan Rus askeri pilotlarını anlatıyor. SSCB'nin çöküşünden sonra, bu kompleks Ukrayna'ya devredildi. Filmin konusuna göre, Kuznetsov Ukrayna'ya bağlılık yemini etmeyi reddetti ve 1992'de ailesiyle birlikte Kırım'dan Rusya'ya gitti. Filmde kendisi ve meslektaşları 30 yıl önceki olayları hatırlıyor ve Rusya'nın Kırım'ı işgalini ele alıyor. Güverte pilotu Kuznetsov, 1992'de Sak'tan Murmansk bölgesindeki Kuzey Filosuna hizmet etmek için taşındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.