SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalden sonra sözde Kırım Başsavcısı olan şahıs, vatana ihanetle yargılanacak

Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosu, devlete ihanetle suçlanan Kırım Özerk Cumhuriyeti eski savcısı hakkında hazırlanan iddianameyi mahkemeye gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2020 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2020 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalden sonra sözde Kırım Başsavcısı olan şahıs, vatana ihanetle yargılanacak

Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosu, vatana ihanetle suçlanan sözde Kırım Cumhuriyeti eski başsavcısı hakkında hazırlanan iddianameyi mahkemeye gönderdi. Şahıs suçlu bulunursa 12 ila 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

İddianameye ilişkin Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosundan yapılan açıklamada, ön soruşturması tamamlanan şahsın adı gizli tutuldu. Açıklamada söz konusu şahsın Kırım’ın Rusya tarafından işgalinden sonra yasa dışı olarak oluşturulan sözde Kırım Cumhuriyeti Savcılığında Başsavcı olarak görevlendirildiği belirtilirken, işgalci devletin çıkarları doğrultusunda hareket ettiği ve işgale karşı çıkan vatandaşların kovuşturmalarında görev aldığı bildirildi.

KTMM BAŞKAN YARDIMCISINI 9 AY ALIKOYDU

Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosu açıklamasında sözde eski başsavcı hakkında, “Onun doğrudan katılımıyla, etkin bir şekilde Kırım’ın işgal edilmesine karşı çıkan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı 9 aydan daha uzun bir süre boyunca yasa dışı olarak alıkonuldu.” ifadelerine de yer verdi.

Şahsın suçunun ispatlanmasının ardından 12 ile 15 yıl arasında hapis cezası alabileceği öğrenildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.