SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerin Severodonetsk saldırısında Kırımlı bir asker hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2022 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerin Severodonetsk saldırısında Kırımlı bir asker hayatını kaybetti

İşgalcilerin, Ukrayna'nın Severodonetsk kentine düzenlediği saldırı sırasında, Kırımlı Vladislav Bogdanoviç adlı bir askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, "İşgalci Rus birliklerinin 21 Haziran 2022 tarihindeki Ukrayna'nın Severodonetsk kentine yaptığı saldırıda Kırımlı Vladislav Bogdanoviç hayatını kaybetti." diye belirtti.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği, 1 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Transkarpatya bölgesi tugayına gönüllü olarak katılan Kırımlı Vladislav Bogdanoviç'in işgalci Rus birliklerinin saldırısı esnasında hayatını kaybettiğini açıkladı. 30 Haziran 2022 tarihinde hayatını kaybeden Kırımlı askere başkent Kıyiv'deki Volodımır Katedrali'nde veda töreni düzenlendiği belirtildi.

İŞGALCİLERİN SALDIRISI SONUCU KIRIMLI ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği, "Vladislav Bogdanoviç, Ukrayna vatandaşı, vatansever bir ailede büyüdü. Annesi tanınmış bir Kırım aktivisti Larisa Kitayska. Vladislav, Kırım'ın işgalinden sonra Rus özel servisleri tarafından zulüm gördü, bu nedenle 2015'te evini terk ederek Ukrayna'ya taşınmak zorunda kaldı. Aynı zamanda, Harkiv ve başkent Kıyiv'de oto tamircisi olarak çalıştı. Daha sonra ise işgalci Rus ordusuna karşı savaşmak için Ukrayna'nın Transkarpatya bölgesi tugayına gönüllü olarak katıldı. Ancak işgalci Rus birliklerinin, 21 Haziran 2022 tarihindeki Ukrayna'nın Severodonetsk kentine yaptığı saldırıda hayatını kaybetti." ifadesine yer verdi.

İşgalci Rus ordusu tarafından öldürülen Vladislav Bogdanoviç için dün başkent Kıyiv'de askeri tören düzenlendiği ifade edildi.

RUSYA UKRAYNA’YA SAVAŞ BAŞLATTI

Yayılmacı emelleriyle hareket eden işgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta dördüncü ayında. İşgalci Rus ordusu, haksız savaşını sürdürürken Ukrayna ordusu işgal karşısında mücadelesine devam ediyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Rusya, Ukrayna’nın İrpin, Mariupol, Gostomel, Buça şehirleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerinde katliamlara imza atıyor. İşgalci Rus birlikleri yalnızca Buça kentinde 410 sivili katletti. İşgalciler Mariupol’de 200 binden fazla sivilin ölümüne sebep oldu. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Rusya’nın işlediği savaş suçları hakkında soruşturma yürütüyor.

Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile ABD Başkanı Joe Biden ve pek çok lider Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti. Başlattığı savaş yüzünden işgalci Rusya’ya, birçok Avrupa ülkesi yaptırım uyguluyor.

Rus ordusu savaşın 4’üncü ayında Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerini, havaalanlarını, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) verilerine göre, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelerine sığınmak zorunda kaldı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin açıklamasına göre, Ukrayna’da her gün 2 çocuk hayatını kaybediyor ve 4 çocuk yaralanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.