SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden kara yoluna arazisini vermeyen Kırım Tatar aileye zulüm: Evlerinden atıldılar!

İşgalcilerden kara yoluna arazisini vermeyen Kırım Tatar aileye zulüm: Evlerinden atıldılar!

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden kara yoluna arazisini vermeyen Kırım Tatar aileye zulüm: Evlerinden atıldılar!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kremlin yönetiminin yasa dışı inşa ettiği Tavrida karayolu için arazileri ile birlikte evlerini satmayı reddeden Kırım Tatar aileleri işgalciler tarafından evlerinden edildi.

Server Ablayev ve karısı Nadiye Ablayeva, uzun yıllar boyunca İslam Terek (Kirovskoye) bölgesindeki Cuma Eli (Privetnoye) köyündeki arsadaki 65 metrekarelik evlerinde yaşıyorlardı. Üç yıl önce işgalci yönetim arsalarına Tavrida kara yolunun inşaatı için el koymaya karar verdi. İlk önce aileye arsa ve evleri karşılığında Kefe’de (Feodosya) bir daire teklif edildi. Ancak dairenin çok kötü bir halde olduğunu gören Ablayev ailesi o bölgeye taşınmayı reddetti. Daha sonra, aileye arsaları karşılığında 2,4 milyon ruble (33,5 bin dolar) teklif edildi. Nadiya Ablayeva, bu para karşılığında işgal edilen Kırım’da sadece döküntü halde, su ve doğal gazın bulunmadığı bir ev satın alınabileceğini belirtiyor. Ablayev ailesi haksızlığı "mahkemede" itiraz etmeye çalıştı ama talepleri reddedildi.

14 Mayıs 2020 tarihinde yarımadada uygulanan karantina önlemlerine rağmen aile evlerinden atıldı. İşgalci yönetim ev için ödemeyi öngördükleri parayı noter hesabına yatırdı ancak karantina önlemleri çerçevesinde noterlerin çalışmaları kısıtlandığı için Ablayev ailesi parasını hala alamadı. 

Şimdilik komşularında yaşayan Ablayev ailesi, haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) savunmayı planlıyor. Avukatlarının hazırladığı şikayet dilekçesi, AİHM’de kabul edildi ancak şu anda inceleme başlamadı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.