SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerin hapse attığı Kırım Tatar avukat Emine Avamileva, tutulduğu hücrede hastalandı

Rus işgali altında bulunan Kırım’daki avukatlar Edem Semedlayev ve Marlen Halikov, 28 Mayıs 2022 tarihinde Kremlin kontrolündeki sözde mahkeme kararıyla tutuklanan Kırım Tatar avukatlar; Emine Avamileva, Ayder Azamatov ve Nazim Şeyhmambetov’u tutukevinde ziyaret etti. Soğuk ve rutubetli bir hücrede alıkonulan Emine Avamileva’nın hastalandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2022 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerin hapse attığı Kırım Tatar avukat Emine Avamileva, tutulduğu hücrede hastalandı

Rus işgali altındaki Kırım’da Kırım Tatarlarına yönelik baskılar devam ediyor. Bu sefer işgalcilerin baskılarının hedefi Kırım Tatar avukatlar oldu. Avukat Edem Semedlyayev, hapis cezasına çarptırılan üç avukatı tutukevinde ziyaret etti. Ziyaretten sonra açıklama yapan Semedlayev, “Azamatov ve Şeyhmambetov kendilerini iyi hissediyor. Tabii ki avukatın maske takmaması nedeniyle idari hapis cezasına çarptırılmasından dolayı şaşkın ve öfkeliler. Avukat Emine Avamileva’nın da aynı cezaya çarptırılmasından dolayı daha da öfkeliler, bir kadını Franko Caddesinde bulunan ve şartları çok kötü olan tutukevine yerleştirdiler.” dedi.

Avamileva’nın çok soğuk hücrede alıkonulduğunu belirten avukat, “Emine Hanım üşüttü, burnu akıyor, boğazı ağrıyor ve kendini kötü hissediyor.” ifadelerini kullandı.

Emine Avamileva’nın 1 Haziran, Nazim Şeyhmambetov’un 3 Haziran, Ayder Azamatov’un ise 4 Haziran’da serbest bırakılması bekleniyor.

3 KIRIM TATAR AVUKATA HAPİS CEZASI

Akmescit (Simferopol) kentindeki sözde Merkez Bölge Mahkemesi, 27 Mayıs’ta Kırım Tatar avukat Nazim Şeyhmambetov hakkında 8 gün hapis cezası, 28 Mayıs’ta ise avukat Ayder Azamatov hakkında 8 gün hapis cezası ve avukat Emine Avamileva hakkında 5 gün hapis cezası kararı aldı. Sözde mahkeme, 3 avukatı da Rusya İdari Suçlar Kanunu’nun 20.2.2 maddesinin 1. fıkrasını (kamu düzeninin ihlaline neden olan kalabalık bir toplantıyı organize etmek) ihlal etmekle suçlu buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.