SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerin baskısı bitmek bilmiyor: Kırım Tatarı Enver Topçı'ya para cezası!

İşgalcilerin baskısı bitmek bilmiyor: Kırım Tatarı Enver Topçı'ya para cezası!

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerin baskısı bitmek bilmiyor: Kırım Tatarı Enver Topçı'ya para cezası!

Rus işgali altındaki Kırım'da "suçu bildirmemekle" suçlanan Kırım Tatarı Enver Topçı 40 bin ruble para cezasına çarptırıldı. Avukat Emil Kurbedinov, işgalci mahkemenin söz konusu kararına itiraz edeceklerini kaydetti.

Rusya tarafındanişgal edilen Kırım'da Kremlin kontrolündeki sözde İçki (Sovetskiy) Bölge Mahkemesi, 25 Mart tarihinde yapılan "duruşma" sırasında, Rusya Ceza Kanunu'nun 205.6 maddesi uyarınca sözde suçu bildirmemekle itham edilen Kırım Tatarı Enver Topçı'yı 40 bin ruble para cezasına çarptırdı.

KIRIM TATARI ENVER TOPÇI'NIN AVUKATI, KARARA İTİRAZ EDECEK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avukat Emil Kurbedinov, "Enver Topçı hakkında bugün hüküm verildi. Sözde 'suçu bildirmeme suçundan' 40 bin ruble para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Topçı'yı, güya bir şüpheliyi ihbar etmemekten suçlu buldu. Şüpheli aleyhinde hala bir hüküm yok. Enver Topçı, FSB'nin istediği gibi ihbar yazmadı, neticede de dava açıldı ve hüküm verildi. Bu, topyekün bir halka yapılan baskıdan başka bir şey değildir." dedi.

İşgalci mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirten Kurbedinov, "Elbette, İçki Bölge Mahkemesinin bu kararına, itiraz edeceğiz. Bunu, öncelikle uluslararası mercilere başvurabilmek için yapacağız, çünkü ancak oralarda bu saçma karar konusunda adaleti sağlamak mümkün." dedi.

KIRIM’DA BİR TOPLU BASKIN DAHA

Bilindiği gibi, işgalci güçler 31 Ağustos 2020 tarihinde; Ayder Ablakimov, Ayder Kadırov, Ridvan Umerov ve Enver Topçı olmak üzere dört Kırım Tatarının evinde arama düzenledi. Aramadan sonra dört Kırım Tatarı alıkonuldu. Sabahın erken saatlerinde alıkonulan dört Kırım Tatarı, ikamet yerlerinden ayrılmama şartıyla gece geç saatlerde FSB ofisinden serbest bırakıldı. İşgalciler, dört Kırım Tatarı hakkında suçu bildirmeme suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

KIRIM TATAR AKTİVİSTLERE VE BAĞIMSIZ GAZETECİLERE BASKI

Rusya 2014’te Kırım’ı işgal ettikten sonra yarımadada düzenli olarak sivil aktivistlerin, bağımsız gazetecilerin, Kırım Tatar milli hareketi aktivistlerinin ve Kırım Tatar Milli meclisi üyelerinin evlerine aramalar düzenliyor. İşgalci yönetim, böylelikle baskı uygulayarak Rus işgaline karşı çıkan herkesi susturmaya çalışıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.