SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerin Akyar’daki plajları kullanıma kapatması yerli sakinleri isyan ettirdi

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2022 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2022 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerin Akyar’daki plajları kullanıma kapatması yerli sakinleri isyan ettirdi

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentinde tatil sezonu öncesinde bir dizi plaj kapatıldı veya plaj ziyaretleri için sınırlama getirildi. Plajların kapatılmasına tepki gösteren yerli sakinler eylem düzenledi. Yerel yönetimin insanlara plajın kapatılmayacağı konusunda güvence vermesine rağmen ertesi gün plaja geçmek isteyen insanlar silahlı görevlilerle karşılaştı.

Rus Karadeniz Filosunun konuşlandırıldığı işgal altındaki Kırım'ın Akyar (Sivastopol) kentinde neredeyse tüm plajlar kullanıma kapatıldı, açık kalan plajlarda ise ziyaret saatleri konusunda sınırlama getirildi. Geçen hafta Akyar’ın Korabelnaya bölgesinde yaşayan insanlar, Uşakova Balka’daki plajın giriş kapısının kaynak yapılarak mühürlendiğini görünce endişelenmeye başladılar.

İşgalci yönetim ilk başta plajda toplanan bakteriyolojik örneklerin normlara uymadığını bildirdi. Öte yandan bir süre sonra Akyar’ın sözde Valisi Mihail Razvojayev, “Özel askeri operasyon düzenleniyor. Sivastopol’ün Karadeniz Fİlosunun ana merkezi olduğunu unutmamak gerekiyor. Sorumlu kolluk kuvvetleri önlem alıyor.” açıklamasını yaptı.

Sözde yetkililerin farklı açıklamalarına tepki gösteren halk, plajın açılmasını talep ederek eylem düzenledi. Eyleme gelip insanlarla konuşan sözde yetkililer, insanlarla yaptığı müzakereler sonucu plajın kullanım için açılacağını bildirdi.

Ancak ertesi gün plaja geçmek isteyen insanlar tekrar kapalı kapılarla ve plaj girişi önünde nöbet tutan silahlı görevlilerle karşılaştı.

İşgalci yönetim çoğu zaman farklı bahaneleri kullanarak halka açık plajlara el koyuyor ve daha sonra ilgili bölgeleri özeleştiriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.