SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden Kırım'da "terörizm" suçlaması: Beş kişi alıkonuldu!

İşgalcilerden Kırım'da "terörizm" suçlaması: Beş kişi alıkonuldu!

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2020 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2020 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden Kırım'da "terörizm" suçlaması: Beş kişi alıkonuldu!

İşgal altındaki Kırım’da yasa dışı faaliyet yürüten Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), yarımadada beş kişiyi alıkoyduğunu duyurdu. İşgalciler, alıkoydukları kişileri terör saldırısı hazırlamakla suçluyor.

FSB basın servisinden yapılan açıklamada, "Gözaltına alınan 5 kişinin internette terörizm ve aşırıcılık propagandası yaptığı ve Akmescit'in merkez pazarlarının birinde bomba patlatmaya hazırlandıkları tespit edildi." ifadeleri kullanıldı.

İŞGALCİ RUS GÜVENLİK SERVİSİNDEN KIRIM'DA "TERÖRİZM" İDDİASI

İşgalciler düzenledikleri sözde operasyon sırasında; el yapımı patlayıcı, silah ve mühimmat ile güya "işlenmeye hazırlanan suç" hakkında bilgiler içeren iletişim araçlarına el koyduklarını bildirdi. Ayrıca işgalci FSB yetkilileri, alıkonulan kişilerin, Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçı teröristlere karşı savaşan Ukraynalı yetkililerle temas halinde olduğunu ileri sürdü.

İşgalciler, alıkonulan beş kişi hakkında sözde "terör eylemi hazırlamak" ve "kamuya açık bir şekilde terör eylemlerine davet etmek" suçlarından dava açmaya hazırlanıldığını bildirdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.