SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Ukraynalı aktivisti yasa dışı olarak Rusya'ya sevk ediyor!

İşgalci mahkeme, sözde terör eylemi hazırlamakla ve yasa dışı silah üretimi ile suçlanan Ukraynalı aktivist Oleg Prihodko’nun tutukluluk süresinin 15 Eylül 2020 tarihine kadar uzattı. Ayrıca Ukraynalı aktivistin işgal edilen Kırım’dan yasa dışı olarak Rusya’ya sevk edeceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2020 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2020 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Ukraynalı aktivisti yasa dışı olarak Rusya'ya sevk ediyor!

İşgalci mahkeme, sözde terör eylemi hazırlamakla ve yasa dışı silah üretimi ile suçlanan Ukraynalı aktivist Oleg Prihodko’nun tutukluluk süresi 15 Eylül 2020 tarihine kadar uzattı. Ayrıca Ukraynalı aktivistin işgal edilen Kırım’dan yasa dışı olarak Rusya’ya sevk edeceği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan avukat Nazim Şeyhmambetov, tutukluluk süresi 6 ay kadar uzatılan Prihodko’nun davasının Rusya’nın Rostov-na-Donu kentindeki Güney Bölge Askeri Mahkemesinde inceleneceğini bildirdi. İlk dava duruşmasının 9 Nisan 2020 tarihinde yapılması planlanılıyor.

Bilindiği gibi, Kırım’da ikamet eden insanların Rusya’ya sevk edilmesi, savaş sırasında sivillerin korunmasına dair 4. Cenevre Sözleşmesinin, işgal altındaki bölgelerde yaşayan insanları işgalci ülkenin topraklarına taşımasını yasaklayan 49. maddesini  ihlal ediyor.

İŞGALCİLER SÖZDE TERÖRİZM BAHANESİYLE UKRAYNALI AKTİVİSTİ ALIKOYDU

FSB, 9 Ekim 2019 tarihinde Prıhodko’nun evinde arama düzenlemişti. FSB görevlileri aramadan sonra yaptıkları açıklamada, garajda 200 TNT tipi patlayıcı, el bombası pimi ve yaralayıcı parçalar (doğranmış kaynak elektrotları) bulduğunu iddia etmişti.

İşgalciler, Prihodko’nun güya Sak kentinde bulunan valilik binasını patlatma girişimi için hazırlandığını ve Prıhodko’nun alıkonulmasıyla terör eyleminin önlendiğini ileri sürdü.Avukat Nazim Şeyhmambetov, Prihodko’nun Rusya Ceza Kanunu 30. maddesinin 1. fıkrası ve 205. maddesi 1. fıkrası (terörizm eylemi hazırlığı), 222. maddesinin 1. fıkrası (patlayıcı maddelerin satın alınması ve depolanması) ve 223.1. maddesi (patlayıcı maddeleri ve cihazlarının yasa dışı üretimi) çerçevesinde suçlandığını açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.