SON DAKİKA
Hava Durumu

Arap Birliği: "İran'a yönelik yeni adımlar BMGK'ya taşınabilir"

Arap Birliği, İran'ı bölgeyi istikrarsızlaştırmakla suçladı ve Lübnan'da faaliyet gösteren İran müttefiki Hizbullah'ı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Arap Birliği: "İran'a yönelik yeni adımlar BMGK'ya taşınabilir"

Arap Birliği, İran'ı bölgeyi istikrarsızlaştırmakla suçladı ve Lübnan'da faaliyet gösteren İran müttefiki Hizbullah'ı kınadı. Suudi Arabistan'ın daveti üzerine dün, 19 Kasım'da, Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen olağanüstü dışişleri bakanları toplantısının ardından konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İran'a yönelik sonraki adımları ele almak üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne başvurabileceklerini söyledi.

İran'ın pek çok Arap başkentini kontrol etmeyi hedeflediğini belirten Gayt, Riyad'da istifasını açıklayarak bölgede büyük şaşkınlık yaratan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yle ilgili sorulara ise cevap vermekten kaçındı. Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin, bulunduğu Suudi Arabistan'da görevinden istifa ettiğini açıklamasıyla başlayan süreç, bölgede havanın giderek daha da fazla gerilmesine neden olmuştu. Hariri, İran müttefiki durumunda bulunan ve Suriye İç Savaşı'ndaki faaliyetleriyle beraber etkisini muazzam derecede arttıran Hizbullah'ın kendisine yönelik bir suikast planı içerisinde olduğunu öne sürerek istifa etmişti.

İsrail ve Suudi Arabistan'ın Tahran'a yönelik sert tutumu, Orta Doğu'da istikrar ve güvenlik açısından büyük bir risk teşkil ediyor. Bölgede İran'ın etkinliğini askeri müdahaleler yoluyla kırmaya çalışacak her türlü girişimin, yeni çatışmalar ve kargaşaların ortaya çıkmasına neden olacağı değerlendiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.