SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Ukraynalı aktivisti "terörizmle" suçluyor

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2019 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Ukraynalı aktivisti "terörizmle" suçluyor

İşgal edilen Kırım’da FSB görevlileri tarafından kaçırılarak gözaltına alınan Oleg Prihodko'ya yöneltilen suçlama belli oldu.

Avukat Nazim Şeyhmambetov’un açıklamasına göre Prihodko, Rusya Ceza Kanunu 205. maddesi (terörizm eylemi) ve 223.1. maddesi (patlayıcı maddeleri ve cihazlarının yasa dışı üretimi) çerçevesinde suçlanıyor.

Oleg Prihodko’nun eşi Lyudmila Prihodko’nun da, soruşturma kapsamında tanık olarak dinleneceği öğrenildi.

Bilindiği gibi, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalci güçlerin Ukrayna yanlısı aktivist Oleg Prihodko’yu kaçırdığı bildirilmişti.

OLEG PRİHODKO DAHA ÖNCEDE TAKİBATA UĞRAMIŞTI!

Ukrayna yanlısı aktivist Oleg Prihodko, daha önce de, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetiminin takibatına uğramıştı.

Aktivistin evinde aramalar düzenlenmişti. İşgalciler Prıhodko’nun telefonunda bulduğu dövmeli gençlik fotoğrafı dolayısıyla onu Rusya İdari Kanununun 20.3. maddesini (Nazi veya aşırıcı örgütlerinin sembollerini sergileme) ihlal etmekten suçlu bulunarak 2 bin ruble para cezasına çarptırılmıştı.

Aktivist ise arabasında Ukrayna ve Kırım Tatar bayrakları asılı olduğu ve evinin bahçesinde Ukrayna bayrağı dalgalandığı için işgalcilerin baskısına uğradığını ileri sürmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.