SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Ukrayna yanlısı aktivisti kaçırdı

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2019 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Ukrayna yanlısı aktivisti kaçırdı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalci güçlerin Ukrayna yanlısı aktivist Oleg Prihodko’yu kaçırdığı bildirildi.

Sekizinci dönem Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Eduard Leonov, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Dikkat! İşgalciler Kırım’da Ukrayna vatandaşı Oleg Prihodko’yu kaçırdı. 9 Ekim 2019 tarihine Sak’taki evine baskın düzenleyerek onu bilinmeyen bir yere götürdü.” ifadeleri kullanıldı.

İŞGALCİLER, EŞİNİ DE TUTUKLADI!

Öte yandan Kırım İnsan Hakları Grubu, Oleg Prihodko’nun eşi Lyudmila Prihodko’nun da tutuklandığı duyurdu.

Yapılan açıklamada, FSB görevlilerin akşam saat 17.00’de, Prihodko’nun evine geldiği ve garajlarında arama yapacaklarını ileri sürdükleri belirtildi. Daha sonra, Oleg Prihodko'nun FSB görevlileri ile birlikte montu ve telefonu olmadan gittiği ve eve geri dönmediği ifade edildi.

Olayla ilgili, Prihodko’nun kızı, bu sabah annesinin de gözaltına alındığını bildirdi. Avukat Nazim Şeyhmambetov, Oleg ve Lyudmila Prihodko’nun, FSB ofisine götürüldüğünü ve kendisinin de onların yanına gittiğini duyurdu.

OLEG PRİHODKO DAHA ÖNCEDE TAKİBATA UĞRAMIŞTI!

Ukrayna yanlısı aktivist Oleg Prihodko, daha önce de, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetiminin takibatına uğramıştı.

Aktivistin evinde aramalar düzenlenmiş ve ayrıca bahçesinde Ukrayna bayrağı açtığı için işgalci mahkeme tarafından Rusya İdari Kanununun 20.3. maddesini (Nazi veya aşırıcı örgütlerinin sembollerini sergileme) ihlal etmekten suçlu bulunarak 2 bin ruble para cezasına çarptırılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.