SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, üç Kırımlı siyasi tutsağın esaret süresini uzattı

İşgalciler, üç Kırımlı siyasi tutsağın esaret süresini uzattı

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2021 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2022 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, üç Kırımlı siyasi tutsağın esaret süresini uzattı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Kremlin kontrolündeki sözde mahkemeler, üç Kırımlı siyasi tutsağın tutukluluk süresini uzattı. Siyasi tutsaklar 3 ay daha Rus esareti altında alıkonulacak.

Kırım Dayanışmasından yapılan açıklamada, işgalci mahkemelerde dün yapılan duruşmalar sırasında Kırımlı siyasi tutsaklar; Azamat Eyüpov, Ernest İbraimov ve Oleg Fedorov’un tutukluluk sürelerinin uzatıldığı bildirildi. Üç siyasi tutsak, 15 Temmuz 2021 tarihine kadar tutuklu kalacak.

Diğer yandan, zorunlu psikiyatri muayenesine gönderildiği için siyasi tutsak Oleg Fedorov’un duruşmaya getirilmediğini ifade edildi. Avukatların konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işgalci mahkemelerin her zaman olduğu gibi savunmanın taleplerini reddederek sözde savcılığın isteklerini desteklediğini vurguladı.

KIRIM TATARLARINA TOPLU BASKIN

Timur Yalkabov, diğer altı Kırım sakini ile birlikte, 17 Şubat 2021 tarihinde işgalcilerin Karasubazar (Belogorsk), Bahçesaray, Akmescit (Simferopol), Akyar (Sivastopol) ve İçki (Sovyetskoye) bölgesinde düzenlediği toplu baskınlardan sonra alıkonuldu. Alıkonulanlardan biri olan Abdulboriy Mahamadaminov aynı gün serbest bırakıldı. Öte yandan; Lenur Seydametov, Timur Yalbakov, Azamat Eyupov, Yaşar Şihametov, Ernest İbragimov ve Oleg Fedorov hakkında tutuklama kararı alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.