SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Numan Çelebicihan Taburuna üye olduğu iddiasıyla bir kişiyi daha alıkoydu

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2022 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2022 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Numan Çelebicihan Taburuna üye olduğu iddiasıyla bir kişiyi daha alıkoydu

Rus işgalcileri Kırım Tatarlarına baskı uygulamak için farklı bahanelere başvurmaya devam ediyor. Rus işgali altındaki Kırım’da Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), güya Ukrayna’nın ana kısmında faaliyet gösteren Numan Çelebicihan Taburuna üye olduğu iddiasıyla bir kişiyi daha alıkoydu.

İşgal altındaki Kırım’da güya Numan Çelebicihan Taburu üyesi olduğu iddiasıyla bir kişinin daha alıkonulduğu bildirildi. FSB’den yapılan açıklamada; alıkonulan kişinin ismine yer verilmedi ancak onun 1991 doğumlu bir Herson bölgesi sakini olduğu aktarıldı. İşgalciler, alıkonulan kişinin güya 2016 yılında tabura üye olduğunu ve silahlı güvenlik olarak görev yaptığını iddia ediyor.

NUMAN ÇELEBİCİHAN TABURU NEDİR? GERÇEKTEN VAR MI?

Numan Çelebicihan Taburu oluşturma fikri Ukrayna’da 2016 yılından beri tartışılıyor. Ancak tabur resmi olarak hiçbir zaman kurulmadı. Diğer yandan, Rus özel servisleri bu bahaneyi kullanarak Kırımlıları kovuşturmaya devam ediyor. Daha önce işgalciler aynı suçlamalar çerçevesinde Kırım Tatarları Edem Kadırov (4 yıl hapis cezası), Fevzi Sagancı (10,5 yıl hapis cezası), Dilaver Gafarov (9 yıl 10 ay hapis cezası) ve Nariman Mejmedinov (8 yıl hapis cezası), Mecit Ablamitov’u (6 yıl hapis cezası) mahkum etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.