SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Numan Çelebicihan Taburuna üye olduğu iddiasıyla bir kişiyi alıkoydu

İşgalciler Numan Çelebicihan Taburuna üye olduğu iddiasıyla bir kişiyi alıkoydu

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2020 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2020 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Numan Çelebicihan Taburuna üye olduğu iddiasıyla bir kişiyi alıkoydu

Rus işgali altındaki Kırım'da Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), güya Ukrayna’nın ana kısmında faaliyet gösteren Numan Çelebicihan Taburuna üye olduğu iddiasıyla bir kişiyi alıkoydu.

İşgal altındaki Kırım'da güya Numan Çelebicihan Taburu üyesi olduğu iddiasıyla bir kişi daha alıkonuldu.

ŞAHSIN İSMİ AÇIKLANMADI

Rus propaganda haber sitesi TASS’ta çıkan haberde, işgalci FSB güçlerinin, 19 Temmuz 2020 tarihinde alıkoyduğu İslam Terek (Kirovskoye) bölgesi sakininin, 2016 yılında güya Numan Çelebicihan Taburuna üye olmak için Ukrayna ana karasına çıkış yaptığı iddia edildi. Ayrıca haberde, adı geçen şahsın daha sonrasında Kırım’a geri döndüğü ancak "tabur üyeleriyle" iletişimini devam ettirdiği belirtildi.

FSB’den yapılan açıklamada, 19 Temmuz 2020 tarihinde ilgili şahsın evinde arama yapıldığı ve alıkonulduğu bildirildi. Alıkonulan Kırım sakininin ismi ise açıklanmadı.

https://youtu.be/_aKeWaEQPFI İŞGALCİLER KIRIMLILARI HİÇ OLUŞTURULMAYAN TABURUN ÜYESİ OLMAKLA SUÇLUYOR

Numan Çelebicihan Taburu oluşturma fikri Ukrayna’da 2016 yılından beri tartışılıyor. Ancak tabur resmi olarak hiçbir zaman kurulmadı. Diğer yandan, Rus özel servisleri bu bahaneyi kullanarak Kırımlıları kovuşturmaya devam ediyor. Daha önce işgalciler aynı suçlamalar çerçevesinde Kırım Tatarları Edem Kadırov (4 yıl hapis cezası), Fevzi Sagancı (10,5 yıl hapis cezası), Dilaver Gafarov (9 yıl 10 ay hapis cezası) ve Nariman Mejmedinov’u (8 yıl hapis cezası) mahkum etti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.