SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım Tatarlarına karşı hibrit sürgün metotları kullanıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım Tatarlarına karşı hibrit sürgün metotları kullanıyor

Rus işgali altındaki Kırım’da şüpheli bir kişi tarafından takip edildiğini bildiren Kırım Tatar aktivist Marlen Mustafayev, işgalcilerin, hibrit baskı metotlarını kullanarak Kırım Tatarlarını yarımadanın dışına itmeye çalıştığını ifade etti.

Facebook sayfasında açıklama yapan Marlen Mustafayev, Şubat 2017’de de evinde arama yapıldığını ve arama sonrasında, Rusya İdari Kanunu’nun 20.3. maddesinin 1. fıkrasını (kamuya açık olarak Nazi sembolleri veya aşırı örgütlerin sembollerini sergilemek) ihlal etmekle suçlu bulunarak sözde mahkeme kararıyla 11 gün süreyle tutuklandığını belirtti.

Daha sonra, 4 Eylül 2018 tarihinde evinde yine arama yapıldığını, aramadan sonra 12 gün hapis cezasına çarptırıldığını ve aynı dönemde kendisine karşı Rusya Ceza Kanunu’nun 282. Maddesinin 1. fıkrası (düşmanlık ve nefrete kışkırtmak) uyarınca dava açıldığını belirten Mustafayev, tüm bunlara ek olarak devamlı sözde Soruşturma Komitesine çağrıldığını ve orada yapılan “sohbetlerde”; sosyal ağlardaki faaliyetlerine son vermesi, Kırım’ı terk etmesi gerektiğinin ima edildiğini ve ayrıca kendisine 50 bin ruble para cezası verildiğini ifade etti.

Şimdi ise psikolojik baskı uygulayarak Kırım’ı terk etmeye zorlandığını, işgalciler tarafından takip edildiğini belirten Mustafayev, “Tüm bunlar bir kere daha kolluk kuvvetlerinin Kırım Tatarlarına karşı hibrit sürgün metotları kullandığını sergiliyor. Bana göre, Kırım’da bugünlerde yaşananlar tüm dünyaya bildirilmeli.” diye kaydetti.

KIRIM TATAR AKTİVİST: ŞÜPHELİ ŞAHISLAR TARAFINDAN TAKİP EDİLİYORUM

Daha önce, Kırım Tatar aktivist Marlen Mustafayev, birkaç günden beri arabayla birkaç şüpheli kişi tarafından takip edildiğini bildirmişti.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-tatar-aktivist-supheli-sahislar-tarafindan-takip-ediliyorum/10714/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.