SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım Tatarı Lilya Reşidova'yı "terörizmi desteklemekle" suçlamaya çalışıyor

İşgalciler Kırım Tatarı Lilya Reşidova'yı "terörizmi desteklemekle" suçlamaya çalışıyor

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım Tatarı Lilya Reşidova'yı "terörizmi desteklemekle" suçlamaya çalışıyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 14 Şubat 2021 tarihinde FSB görevlileri Kırım Tatarı Lilya Reşidova’yı alıkoydu. Reşidova’nın alıkonulmasının ayrıntılarını anlatan avukat İslam Velilayev, işgalcilerin Kırım Tatar kadını güya terörizmi desteklemek ve finanse etmekle suçlamaya hazırlandığını bildirdi.

Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatına dün açıklamalarda bulunan avukat İslam Velilayev, işgalcilerin Kırım Tatarı Lilya Reşidova’yı “terörizmi desteklemek ve finanse etmekle” suçlamaya hazırlandığını anlattı. Avukat, 17 Şubat 2021 tarihinde Reşidova’nın ifade vermek için FSB’ye çağrıldığını belirtti. Avukat, “Şimdilik endişe edilecek bir şey yok. Fakat Reşidova hakkında soruşturma başlatıldı ve inceleme devam edecek.” diye kaydetti.

LİLYA REŞİDOVA İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Hayırsever faaliyetlerde bulunan Lilya Reşidova’ya destek vermek için Kırım Tatarları sosyal ağlarda #freeLilya hashtag’iyle mesajlar yayımlamaya başladı. 

“BİRBİRİMİZE YARDIM ETMEMİZİ İSTİYORLAR!”

Kırım Tatar aktivist Server Çolakçik yaptığı açıklamada, “Böylece kolluk kuvvetleri birbirimize yardım etmemizi engellemek ve bizi diğer insanların sorunlarına kayıtsız kalan, gözlerini yuman insanlara dönüştürmek istiyor! Yardım edenlerin cezalandırılacağını göstermek istiyorlar! Ama böyle bir şey hiç bir zaman olmayacak çünkü İslam dini bize başka şeyler öğretiyor!” ifadeleri kullandı.

Bilindiği üzere 14 Şubat 2021 tarihinde sabah saatlerinde FSB görevlileri Kırım Tatarı Lilya Reşidova'yı alıkoydu. 7 saat alıkonulduktan sonra Reşidova serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.