SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukatlara baskı uygulamaya devam ediyor

Rus işgalciler, Kırım Tatarlarına baskı uygulamaya devam ediyor. Rus işgali altındaki Kırım’daki sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesi, Kırım Tatar avukat Edem Semedlayev’i para cezasına çarptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2022 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukatlara baskı uygulamaya devam ediyor

Rus işgalciler, Kırım Tatarlarına baskı uygulamaya devam ediyor. Rus işgali altındaki Kırım’daki sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesi, Kırım Tatar avukat Edem Semedlayev’i para cezasına çarptırdı.

Rus işgali altındaki Kırım’daki sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesinde, bugün Kırım Tatar avukat Edem Semedlayev hakkında açılan yeni idari dava görüldü. İşgalciler, avuklatın sosyal medyada etiketlendiği bir paylaşımın “Rusya silahlı kuvvetlerini itibarsızlaştırdığını” iddia etti. Sözde mahkeme Semedlayev’i suçlu bularak hakkında 75 ruble para cezası kararı aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Semedlayev, “Söz konusu paylaşımı ben paylaşmadım sade başka biri beni ekledi. Paylaşımı gördüğüm an onu sildim. Ama görevliler ben paylaşımı silmeden önce ekran görüntüsünü almışlar. Avukatlarım bir çok argüman sundu, ancak hiçbiri mahkeme tarafından dikkate alınmadı.” dedi.

İŞGALCİLER BİR AVUKATI DAHA ALIKOYDU

Öte yandan Edem Semedlayev’i savunan avukatlardan biri Kırım Tatarı Nazim Şeyhmambetov’un mahkemeden sonra alıkonulduğu bildirildi. Şeyhmambetov’u alıkonulan Kremlin kontrolündeki sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri hiçbir açıklamada bulunmadı.

AVUKAT SEMEDLAYEV HAKKINDA BİR İDARİ DAVA DAHA AÇILDI

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri bu sabah, Kırım Tatar avukat Edem Semedlayev'i alıkoydu. Birkaç saat alıkonulduktan sonra serbest bırakılan avukat Edem Semedlayev, sosyal medyada yapılan bir paylaşım nedeniyle hakkında idari davanın açıldığını bildirdi.

İŞGALCİ MAHKEMEDEN KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLARI SAVUNAN AVUKATA HAPİS CEZASI

İşgalciler çeşitli bahaneler uydurarak siyasi tutsakları savunan avukatlara baskı uyguluyor. Rus işgali altındaki Kırım’ın Akmescit kentindeki sözde Merkez Bölge Mahkemesi, 11 Kasım 2021 tarihinde, Kırım Tatar avukat Edem Semedlâyev’i güya “polis görevlisinin talebine uymamak”tan suçlu bularak hakkında 12 gün tutukluluk ve 4 bin ruble para cezası kararı verdi.

KIRIM’DA RUS İŞGALCİ POLİS GÖREVLİLERİNDEN KIRIM TATARI AVUKATA İKİ AYRI SUÇLAMA!

Sözde Kırım Garnizonu Askeri Mahkemesi binası önünde 25 Ekim 2021'de alıkonulan Kırım Tatarlarına hukuki destek vermek üzere polis karakoluna gelen Semedlâyev ses kaydı almaya başladı. Ancak yasalar buna izin vermesine rağmen sözde polis görevlileri, avukat Semedlâyev’den ses kayıt cihazını kapatmasını istedi. Semedlâyev, söz konusu talebin yasa dışı olduğuna dikkat çektikten sonra sözde polis, avukat hakkında Rusya İdari Suçlar Kanununun 19.3 maddesi çerçevesinde (polis görevlisinin talebine uymamak) tutanak tuttu. 

Daha sonra, polis görevlileri kayıt cihazına ulaşmak için Semedlâyev’den üzerindeki kıyafetleri çıkarmasını istedi. Semedlâyev, ceplerinde olan her şeyi çıkarmaya hazır olduğunu belirtti. Ancak dini inançları yüzünden tamamen soyunmayı reddetti. Polis görevlisi Şambazov, soyunma talebi için Semedlâyev’in vücudunda aşırılıkçı dövmelerin bulunması ihtimalini neden gösterdi ve Semedlâyev söz konusu talebi reddettiği için hakkında aynı suçlamayla bir tutanak daha tutuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.