SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım Tatar imamı Cuma namazı kıldırdığı için cezalandırdı

İşgalci Rusya'dan Kırım Tatar imama Cuma namazı kıldırdığı için para cezası!

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2020 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2020 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım Tatar imamı Cuma namazı kıldırdığı için cezalandırdı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sözde mahkeme, Kırım Tatar imam Dilaver Halilov'u Cuma namazı kıldırdığı için 30 bin ruble (yaklaşık 3 bin TL) para cezasına çarptırdı. 

Kırım Dayanışması teşkilatına konuyla ilgili açıklama yapan avukat Emil Kurbedinov, "(Dilaver Halilov) 16 yıldır faaliyet gösteren camide Cuma namazı kıldırdığı için suçlanıyor. Fakat bir anda, görev yaptığı binanın aslında bir cami olmadığı spor salonu olduğu ve Halilov’un imam değil de bir 'suçlu' olduğu ortaya çıktı.(!)" dedi.

Sözde mahkeme, Kırım Tatar imam Halilov’a, Rusya İdari Suçlar Kanunu’nun 20.2 maddesinin 2. fıkrası (izinsiz miting, gösteri vb. organize etmek) uyarınca "suçlu" bularak, 30 bin ruble para cezası verdi.

AVUKAT KURBEDİNOV, MAHKEMEYE TÜM BELGELERİ SUNMASINA RAĞMEN RET KARARI VERİLDİ

Avukat Kurbedinov, 2004 yılında Yanış Takıl (Zavetnoye) köyü dini topluluğunun oluşturulmasında yer alan Kırım’ın sözde Müftüsü Emirali Ablayev’in duruşmaya çağrılmasını talep ettiklerini aktardı. Ayrıca, adı geçen dini topluluğun yasal olduğunu ve 2004’ten beri faaliyet gösterdiğini kanıtlayan belgeleri de sözde mahkemeye sunduğunu belirtti. Ancak işgalci mahkemenin, savunmanın tüm taleplerini reddettiği kaydedildi.

Daha önceden bildirildiği üzere, Yanış Takıl (Zavetnoye) köyü camisinin şu an bulunduğu bina eskiden köy okulunun spor salonu olarak kullanılıyordu. 2004 yılında köy şurası binayı köyde yaşayan Müslümanlara cami olarak kullanılması için devretti. Ancak, tüm bunlara rağmen işgalciler, Kırım Tatar imam Halilov'un "spor salonunda izinsiz olarak" Cuma namazını kıldırdığını iddia ediyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.