SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım ile Rusya arasındaki yasa dışı tren seferlerini artırıyor

İşgal altındaki Kırım ile Rusya arasında yasa dışı tren seferlerinin sayısı artıyor!

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2020 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2020 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım ile Rusya arasındaki yasa dışı tren seferlerini artırıyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kremlin kontrolündeki yönetimi, yarımadaya düzenlenen yasa dışı tren seferlerini artırıyor.

Rus Grand Service Express taşımacılık şirketi tarafından 14 Ekim 2020 tarihinde yapılan açıklamada, bu yılın Ekim ayının sonundan itibaren Akmescit (Simferopol)-Smolensk; aralık ayının ortasından itibaren ise Akmescit-Perm tren seferlerinin başlayacağı duyuruldu.

SEFERLERDEN BİRİ 75 SAAT SÜRECEK

Açıklamaya göre, 75 saat sürecek olan Akmescit-Perm tren seferi, Rusya’nın Rostov-na-Donu, Volgograd, Saratov, Samara, Ufa, Çelyabinsk ve Yekaterenburg kentlerinden geçecek. İlk Akmescit-Perm tren seferi, 12 Aralık 2020 tarihinde saat 00.55’te Akmescit’ten kalkacak.

Öte yandan Akmescit-Smolensk tren seferinin 51 saat süreceği ve Bryansk, Orel, Lipets, Voronej ve Rostov-na-Donu kentlerinden geçeceği belirtildi. İlk Akmescit-Smolensk tren seferi ise 23 Ekim 2020 saat 10.10’da yapılacak.

RUSYA, YASA DIŞI İNŞA EDİLEN KERÇ KÖPRÜSÜNÜN DEMİR YOLU BÖLÜMÜNÜ FAALİYETE GEÇİRDİ

İşgalci Rusya, 23 Aralık 2019’da düzenlediği törenle Kerç Boğazı’nda yasa dışı olarak inşa edilen Kerç köprüsünün demir yolu bölümünü faaliyete geçirdi.

Ukrayna ve uluslararası toplum, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’a yasa dışı tren seferleri başlatmasını kınadı. Ayrıca 30 Haziran 2020’den itibaren işgalci yönetim, Kerç Köprüsü’ndeki yük treni seferlerini düzenlemeye başladı.

İŞGALCİLERİN KIRIM’A DÜZENLEDİĞİ TREN VE UÇAK SEFERLERİ YASA DIŞI

Bilindiği üzere, Ukrayna, işgalden bu yana Kırım’a otobüs, tren ve uçak seferlerini durdurmuştu. Rusya işgal altındaki Kırım’a yasa dışı uçak ve tren seferleri düzenleyerek Ukrayna’nın hava sahasını ve devlet sınırını ihlal ediyor. 

AB’DEN “KERÇ KÖPRÜSÜ” YAPTIRIMLARI

AB, 2018’den beri yasa dışı Kerç Köprüsü inşaatında yer alan kişi ve şirketler karşı, yaptırım uyguluyor. Yaptırım listesinde  2 kişi ve 10 şirket yet alıyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.