SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım'daki bir tesisi, Rusya'nın Belgorod bölgesine hediye etti!

İşgalciler Kırım'daki bir tesisi, Rusya'nın Belgorod bölgesine hediye etti!

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2021 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım'daki bir tesisi, Rusya'nın Belgorod bölgesine hediye etti!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, Ukrayna’ya ait mülkleri yağmalamaya sürdürüyor. İşgalciler, Kezlev’deki Brigantina çocuk dinlenme tesisini Rusya’daki Belgorod bölgesine hibe etti.

Kırım’ın işgalci yönetimi el koyduğu dinlenme tesislerini Rusya’ya devretmeye devam ediyor. İşgalcilerin, Kezlev’deki Brigantina çocuk dinlenme tesisinin mülkiyetinde olan tüm taşınır ve taşınmaz mallar, Rusya’daki Belgorod bölgesine ücretsiz olarak devrettiği bildirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Ukraynalı insan hakları savunucusu Katerına Raşevska, söz konusu eylemlerle Rusya’nın uluslararası insancıl hukuk normlarını ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiğini vurgularken, “Brigantina tesisi kamulaştırıldıktan ve Kırım Cumhuriyetinin mülkiyetine devredildikten sonra işgalci yönetim tesisi Rusya Federasyonu’ndaki bir bölgeye devretme hakları yoktu. Bu, Rus üst düzey yetkililerin sorumlu tutulacağı sıradaki bir ihlaldir.” ifadelerini kullandı.

Massandra üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretim işletmesinin ilk önce kamulaştırılarak Rusya Devlet Başkanlığı idaresine devredildiğini ve daha sonra bir açık artırmada satıldığını hatırlatan insan hakları savunucusu, “Brigantina dinlenme tesisinin kaderinin de aynı olacağını tahmin ediyorum.” dedi.

RUSYA, KIRIM’I İŞGAL ETTİKTEN SONRA 480 ŞİRKET VE TESİSE EL KOYDU

Rusya, Kırım’ı işgal ettikten sonra Mart 2014’te işgalci yönetim yarımadadaki 480 şirket ve tesise el koydu. Ukrayna, uluslararası mahkemelerde davalar açarak işgalcilerin eylemleri sonucunda aldığı zararın tazmin edilmesini talep ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.