SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım'da bir Kırım Tatarını daha alıkoydu

İşgalciler Kırım'da bir Kırım Tatarını daha alıkoydu

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2021 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2021 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım'da bir Kırım Tatarını daha alıkoydu

Kırım'da Rus işgalciler, Kırım Tatarlarına yönelik baskılara devam ediyor. Kurban Bayramı’nın 3. gününde işgalci güçler, Kezlev’de (Yevpatoriya) yaşayan bir Kırım Tatar ailenin evine baskın düzenledi. Baskından sonra bir kişi alıkonuldu.

Kırım'da işgalci güçler, dün, Kezlev’de (Yevpatoriya) aynı evde yaşayan Kırım Tatarları Ali İbragimov ve Mustafa İbragimov’un (Ali İbragimov’un 1. oğlu) evinde arama yaptı. Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamaya göre, işgalci güçlerin ayrıca İbragimov ailesine ait mağazada da arama yaptığı öğrenildi. Öte yandan, başka bir evde yaşayan Abdulla İbragimov (Ali İbragimov’un 3. oğlu) sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri tarafından alıkonuldu.

Daha sonra Kezlev Şehir Mahkemesi, Kırım Tatarı Abdulla İbragimov’u, Rusya İdari Kanununun 20.3. maddesinin 1. fıkrası (kamuya açık olarak Nazi sembolleri veya aşırı örgütlerin sembollerini sergilemek) ihlal etmekle suçlu bulunarak hakkında 3 gün tutukluluk kararı aldı. Aktivistler yaptığı açıklamada, İbragimov’un Rusya’da yasaklı olan Hizb-ut Tahrir örgütüne ait sembolleri VKontakte sosyal ağındaki sayfasında paylaştığı için cezalandırıldığını belirtti.

DAHA ÖNCE İŞGALCİLER TARAFINDAN DARP EDİLMİŞTİ

Bilindiği gibi, Abdulla İbragimov, Mart 2018’ta, Rusya tarafından işgal edilen Kırım ve Ukrayna’nın ana kısmı arasındaki idari sınırda işgalcilerce alıkonulmuştu. FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) görevlileri copla kafasına vurarak, yüzüne tokat atarak Abdulla İbragimov’a fiziksel ve psikolojik baskı uyguladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.