SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım'a Nikaragua'dan et ithal edecek!

İşgalciler Kırım'a Nikaragua'dan et ithal edecek!

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2020 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım'a Nikaragua'dan et ithal edecek!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, yarımadaya Orta Amerika ülkesi Nikaragua'dan et ithal edecek. Rusya Devlet Başkanlığının sözde Kırım Daimi Temsilcisi ve Kırım’ın sözde Başkan Yardımcısı Georgiy Muradov, Avrupa ülkelerinin işgal altındaki Kırım ile iş birliği yapmayı reddettiği için Nikaragua’dan et ithal edeceklerini bildirdi.

Rus basınına 19 Aralık 2020 tarihinde konuşan Rusya Devlet Başkanlığının sözde Kırım Daimi Temsilcisi ve Kırım’ın sözde Başkan Yardımcısı Georgiy Muradov, Rusya’da şu an dana eti yetersizliğinin yaşandığını belirtti. Avrupa ülkelerinin işgal altındaki Kırım’a dana etini ithal etmek istemediğini kaydeden Muradov, “Et ithal etmek için Avustralya, Arjantin ve Brezilya gibi ülkeler çok uzaklar. Nikaragua çok daha yakın.” diye ileri sürdü. İşgalci yetkili, Nigaragua’dan ayrıca kahve de ithal etmeyi planladıklarını belirtti.

İŞGALCİLERİN CAHİLLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Muradov, Nikaragua’nın Avustralya, Arjantin ve Brezilya gibi ülkelerden “çok daha yakın” olduğunu iddia etse de Google Haritalar’a göre Akmescit ile Nikaragua’nın başkenti Managula arasındaki mesafe 11 bin 291 kilometre iken, Kırım ile Brezilya başkenti Rio de Janeiro arasındaki mesafe 10 bin 840 kilometre, Kırım ile Arjantin başkenti Buenos Aires arasındaki mesafe 12 bin 806, Kırım ile Avustralya başkenti Kanberra arasındaki mesafe 14 bin 527 kilometredir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.