SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım'a girmek isteyen Ukrayna vatandaşları için karantina tedbirlerini sertleştirdi

İşgalciler, Kırım'a girmek isteyen Ukrayna vatandaşları için karantina tedbirlerini sertleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2021 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2021 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım'a girmek isteyen Ukrayna vatandaşları için karantina tedbirlerini sertleştirdi

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetimi, Kırımlıları Ukrayna’dan uzaklaştırmak için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bahanesini kullanmaya devam ediyor.  İşgalci yönetim, 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Kırım’a giriş yapmak isteyen Ukrayna ve diğer yabancı vatandaşların iki koronavirüs testine tabi tutulacağını duyurdu.

Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, yarımadaya giriş yapmak isteyen yabancı vatandaşların en az bir gün arayla iki koronavirüs testi yaptırması gerekeceğini açıkladı. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) sözde Kırım Müdürlüğü Başkanı Natalya Penkovskaya, işgalci yönetimin Ukrayna vatandaşlarını da yabancı vatandaş olarak gördüğünü belirtti.

Sözde yetkili, 1 Mayıs’tan itibaren hayata geçirilen yeni uygulamaya göre, Rusya dışında yarımadaya giriş yapmak isteyen kişilerin 5 gün içinde en az bir gün arayla iki kere koronavirüs testi yaptırması gerekeceğini dile getirdi.

KIRIM’IN SÖZDE BAŞKANI MART AYINDA YASAKLARIN KALKACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Öte yandan, Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, 10 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada, yarımadadaki epidemiyolojik durumu “olumlu” olarak değerlendirerek; “Salgın dinamiği şimdiki gibi olumlu kalmaya devam ederse şu an bazı alanları kapsayan kısıtlamaları 1 Mart’a kadar kaldırırız. Buna toplu eğlence etkinlikleri organize eden işletmeler de dahil.” açıklamasını yapmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.