SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, kalp hastası Amet Süleymanov'un ev hapsi süresini uzattı

İşgalciler, kalp hastası Amet Süleymanov'un ev hapsi süresini uzattı

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2020 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2020 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, kalp hastası Amet Süleymanov'un ev hapsi süresini uzattı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Akmescit kentindeki sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesi, işgalcilerin Kırım Tatar halkına baskı uygulamak amacıyla kurguladıkları “Hizb-ut Tahrir davası” çerçevesinde alıkonulan yurttaş gazeteci Amet Süleymanov’un ev hapsi süresini 9 Kasım 2020 tarihine kadar uzattı.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatına açıklama yapan avukat Lilya Gemeci, sözde mahkemenin Süleymanov’un ev hapsi süresini üçüncü kez uzattığını belirterek, “Amet ev hapsinde alıkonulurken, mahkemenin onun için belirlediği kuralları hiç ihlal etmediğini vurgulamak istiyorum.” diye kaydetti.

"ACİL KALP AMELİYATINA İHTİYAÇ DUYUYOR"

Bunun dışında avukat, Amet Süleymanov’un sağlık durumunun kötüleştiğini ve onun acil kalp ameliyatına ihtiyaç duyduğunu anlattı. Avukat, ev hapsinde alıkonulan Süleymanov’a defalarca ambulans çağrıldığını ve kalp doktorunun, müvekkiline verdiği raporda sağlık durumunu "tatmin edici durumun altında" olarak değerlendirdiğini bildirdi.

İŞGALCİLERDEN KIRIM TATARLARININ EVLERİNE BASKIN

Bilindiği gibi, 11 Mart 2020 tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Bahçesaray şehri ve Bahçesaray bölgesinde, 7 Kırım Tatarının evinde sabahın erken saatlerinde arama gerçekleşti.

Aramalar sonucunda beş kişi alıkonuldu. Alıkonulan Kırım Tatarları Enver Mustafayev, Seytumer Seytumerov, Osman Seytumerov, Amet Suleymanov ve Rüstem Seytmemetov Akmescit’teki Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) sözde Kırım Şubesine götürüldü. Daha sonra Enver Mustafayev’in serbest bırakıldığı bildirildi.

Akmescit kentindeki sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesi, 13 Mart 2020 tarihinde 3 Kırım Tatarı hakkında tutuklama ve kalp hastası Amet Süleymanov hakkında ise ev hapsi kararı aldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.