SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Geniçesk bölgesinde iki Kırım Tatarını daha kaçırdı

İşgalciler Geniçesk bölgesinde iki Kırım Tatarını daha kaçırdı

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Geniçesk bölgesinde iki Kırım Tatarını daha kaçırdı

Rus işgal güçleri, Kırım Tatarlarına yönelik sistematik baskılarını sürdürüyor. Rus ordusu tarafından işgal edilen Geniçesk (Cenişke) bölgesindeki Şçastlivtseve köyünde yaşayan iki Kırım Tatarının daha işgalcilerce kaçırıldığı bildirildi.

Rus işgal güçleri, kontrol altına aldıkları Ukrayna’nın Herson bölgesinde yaşayan Kırım Tatarlarına baskı uygulamaya devam ediyor. Kırım Tatar Kaynak Merkezi, Rus ordusu tarafından kontrol edilen Geniçesk (Cenişke) bölgesindeki Şçastlivtseve köyünde, 22 Haziran 2022 sabah saatlerinde üç Kırım Tatarının evinde yasa dışı arama düzenlendiği, aramadan sonra 2 Kırım Tatarının kaçırıldığı duyuruldu.

Kırım Tatar Kaynak Merkezinden yapılan açıklamada, “Geniçesk bölgesinde tanınan bir koreograf, halk oyunları öğretmeni Kırım Tatarı Susanna İzmailova’nın rahmetli eşinin ebeveynlerinin evinde arama yapıldı. Arama yapıldığını öğrenen İzmailova, ebeveylerinin evine gitti. Daha sonra onun evinde de arama yapıldı. Telefon ve diğer elektronik aletlere el konuldu. Aramadan sonra alıkonulan İzmailova ön bilgilere göre 17 numaralı yüksek okuluna götürüldü. Bunun dışında işgalciler Kırım Tatarı Rasim Asanov’un evinde de arama yaptı. Aramadan sonra alıkonulan Asanov’un da 17 numaralı yüksek okuluna götürüldü tahmin ediliyor.” diye bildirildi.

İŞGALCİLER, UKRAYNA YANLISI AKTİVİSTLERE ZULMEDİYOR!

Daha önce Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, mayıs ayında yaptığı açıklamada, Rus işgal güçlerinin ele geçirdikleri Ukrayna’nın Herson ve Zaporijjya bölgelerindeki halkı korkutmak için baskı uyguladığını bildirerek, “Elimize ulaşan bilgiye göre, 118 kişi Herson ve Zaporijjya bölgelerinden işgalciler tarafından kaçırıldı. Bunlardan 18’i Kırım Tatarı” demişti.

İŞGALCİLER BİR OKULU İŞKENCEHANEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

Kaçırılan Kırım Tatarlarının sorgulandığı ve işkencelere maruz bırakıldığını belirten Beriyev, “Geniçesk’teki 17 numaralı yüksek okulu da bir işkencehaneye dönüştürdüler. İşgalciler orada insanları sorguluyor, onlara karşı işkence uyguluyor. Genelde erkeklerin arabalarına el konuluyor, para talep ediyorlar, işkencelerden sonra ise insanları mezarlık veya yol kenarına bırakıyorlar.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.