SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Başpiskopos Kliment'ten "mahkeme masraflarını" istiyor!

İşgalciler Başpiskopos Kliment'ten "mahkeme masraflarını" istiyor!

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2020 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2020 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Başpiskopos Kliment'ten "mahkeme masraflarını" istiyor!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Akmescit kentinde bulunan Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait Aziz Vladimir ve Olga Ukrayna Ortodoks Katedraline el koyan işgalci yönetimin talepleri bitmek bilmiyor. Şimdi de Kremlin yönetimine bağlı sözde Federal İcra Dairesinin, Ukrayna Ortodoks Kilisesi Kırım ve Akmescit (Simferopol) Başpiskoposu Kliment’ten "mahkeme masraflarını" talep ettiği öğrenildi.

Bilindiği gibi, işgalci mahkeme Haziran 2019’da Ukrayna Ortodoks Kilisesine ait Aziz Vladimir ve Olga Ukrayna Ortodoks Katedralini, Kırım’ın sözde Mülkiyet ve Toprak İşleri Bakanlığına devretme kararı almıştı. Bununla yetinmeyen sözde Federal İcra Dairesi Başpiskopos Kliment'ten ilgili sözde mahkemenin masraflarını ödemesini talep ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kliment, "Durum şu ki bakanlık beni sokağa atıyor, Bakan Anohina, bu mülkü çalıyor ve kiliseyi yok ediyor. Mülkiyet ve Toprak İlişkileri Bakanlığının 50 bin rublelik mahkeme masraflarını karşılamalıymışım. Benim o kadar param yok." ifadelerini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.