SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, 3 Kırım Tatarıyla ilgili soruşturma dosyasını tamamladı

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, 3 Kırım Tatarıyla ilgili soruşturma dosyasını tamamladı

İşgalciler, sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde yargılanan Kurman (Krasnogvardeysk) Grubu’nun ön soruşturmasını tamamladı.

Krım.Realii haber ajansına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde suçlanan Kırım Tatarı Eskender Abdulganiyev’in avukatı Lilya Gemeci, “ Rusya'nın Kırım’dan sorumlu sözde FSB soruşturma görevlisi, soruşturma eylemlerinin sona erdiğini bildirdi. Yakın zamanda, bu davada yer alan kişilere karşı ceza davası materyallerinin incelemesine başlayacaktır. Altı ciltten oluşan materyaller incelendikten sonra; siyasi tutsaklar, Rostov-na-Donu şehrine sevk edilerek Güney Bölge Askeri Mahkemesine çıkacaklar” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ RUSYA’DAN SÖZDE RADİKAL ÖRGÜT SUÇLAMASI

14 Şubat 2019 tarihinde, işgalci güçler Kırım’ın Büyük Onlar (Oktyabrskoye) kasabasında yaşayan bir sıra Kırım Tatarının evine baskın düzenleyerek, arama yaptı. Arama sonucunda, Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov gözaltına alındı.

İşgalci mahkeme, Kırım Tatarları hakkında 13 Nisan tarihine kadar tutuklama kararı aldı. İşgalciler üç Kırım Tatarını “Rusya’da yasaklı olan bir örgüte katılmakla” suçluyor.

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, Kırım Tatarları Reşat ve Rüstem Emirüseinov, Arsen Abrahirov, İzet ve Eskender Abdulganiyev’in evlerinde düzenlenen yasa dışı arama dolayısıyla soruşturma açtığını bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.