SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci zulmü bitmek bilmiyor: Dün alıkonulan Kırım Tatarlarından 3’ü tutuklandı

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci güçlerin dün Kırım Tatarlarının evlerine düzenlediği toplu baskınlar sırasında alıkonulan 5 Kırım Tatarından 3’ü hakkında tutuklama kararı alınırken, 2’sinin bugün “mahkemeye” çıkarılacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2021 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2021 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci zulmü bitmek bilmiyor: Dün alıkonulan Kırım Tatarlarından 3’ü tutuklandı

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci güçlerin dün Kırım Tatarlarının evlerine düzenlediği toplu baskınlar sırasında alıkonulan 5 Kırım Tatarından 3’ü hakkında tutuklama kararı alınırken, 2’sinin bugün “mahkemeye” çıkarılacağı bildirildi.

Rus işgali altındaki Kırım’da dün işgalci güçlerin, bir dizi Kırım Tatar evine düzenlediği baskınlar sonucu alıkonulan 5 Kırım Tatarından 3’ü hakkında işgalci mahkeme “tutuklama” kararı aldı. Kremlin kontrolündeki işgalci mahkeme, Rüstem Tairov hakkında 11 Ekim 2021 tarihine kadar, Cebbar Bekirov hakkında 10 Ekim 2021 tarihine kadar tutuklama kararı alırken, Raif Fevziyev 12 Ekim 2021 tarihine kadar tutuklu kalacak. Rüstem Murasov ve Zaur Abdullayev’in bugün “mahkemeye” çıkarılacağı belirtildi.

BEŞ KIRIM TATARININ EVİNE BASKIN DÜZENLENMİŞTİ

Beş Kırım Tatarının, işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulduğu belirtilmişti.  Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki işgalci güçler, 17 Ağustos 2021 tarihinde sabah erken saatlerde 5 Kırım Tatarının evine baskın düzenledi. Aramalardan sonra evlerine baskın düzenlenen Kırım Tatarları Raif Fevziyev, Cebbar Bekirov, Zaur Abdullayev, Rüstem Tairov, Rüstem Murasov alıkonuldu.

İşgalcilerce alıkonulan Kırım Tatarları hakkında ne biliniyor?

Akmescit (Simferopol) bölgesine bağlı Mamak (Strogonovka) köyünde Kırım Tatar imamı Raif Feyziyev, 41 yaşında. Kırım Tatar siyasi tutsaklara destek vermek için düzenlenen dua merasimlerinde imamlık yaptı ve siyasi tutsaklarının dava duruşmalarına katılıyordu. Siyasi tutsakların çocukları için başlatılan “Kırım Çocukluğu” girişimi çerçevesinde, erkek çocuklar için etkinlikler organize ediyordu.

Balıklava bölgesindeki Şuli (Ternovka) köyünde yaşayan Kırım Tatarı Cebbar Bekirov, 51 yaşında. Siyasi tutsaklara destek vermek için dava duruşmalara, dua merasimlerine katılım gösterdi ve siyasi tutsaklarının ailelerine destek veriyordu.

Akyar bölgesindeki Belbek (Fruktovoye) köyünde yaşayan Kırım Tatarı Rüstem Murasov, 49 yaşında. Murasov, dün karar duruşmalarının yapıldığı 5 Kırım Tatar siyasi tutsağa (Aluşta Grubu) destek vermek için Rusya’daki Rostov-na-Donu kentindeydi. Bu gece saat 3’te evine döndü birkaç saat sonra ise işgalci güçler, evine baskın yaptı. Siyasi tutsaklara destek vermek için düzenli olarak dava duruşmalarına katılıyordu.

Bahçesaray bölgesindeki Zalanköy’de (Holmovka) yaşayan Kırım Tatarı Zaur Abdullayev, 48 yaşında. Kırım Tatar aktivist düzenli olarak siyasi tutsakların dava duruşmalarına, siyasi tutsaklar için düzenlenen dua merasimlerine katılıyordu. Düzenlenen yardım kampanyalarında aktif olarak yer alıyordu.

Akyar bölgesindeki Povorotnoye köyünde yaşayan Rüstem Tairov 51 yaşında. Kırım tatar aktivist, siyasi tutsakların dava duruşmalarına, siyasi tutsaklar için düzenlenen dua merasimlerine düzenli olarak katılıyordu. Tutukevlerine alıkonulan siyasi tutsaklar için gıda ve kıyafet gönderimleri organize ediyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.