SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci yönetim, Kırım'da koronavirüs salgınının gerçek durumunu gizliyor

İşgalci yönetim, Kırım'da koronavirüs salgınının gerçek durumunu gizliyor

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci yönetim, Kırım'da koronavirüs salgınının gerçek durumunu gizliyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 30 Eylül 2020 tarihinde 113 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası daha tespit edildi.

Rus işgalci yönetiminin yaptığı açıklamada, son bir günde 113 yeni vakanın tespit edildiği ve 3 kişinin koronavirüs nedeniyle vefat ettiği bildirildi.

SALGININ BAŞINDAN BU YANA 5 BİN 600 VAKA TESPİT EDİLDİ

İşgalcilerin açıkladığı verilere göre, salgının başından bu yana yarımadada toplamda 5 bin 600 Kovid-19 vakası tespit edildi, 96 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti ve 3 bin 516 hasta iyileşti.

GERÇEK VAKA SAYISI GİZLENİYOR

İşgalci yönetim açıkladığı güya resmi verilerde koronavirüs salgınına ilişkin vaka ve can kaybı sayılarını olduğundan az göstererek yarımadadaki gerçek salgın boyutlarını gizliyor.

Örneğin işgalcilerinn 29 Eylül’de yarımadada toplamda 108 Kovid-19 vakasının tespit edildiğini bildirdi. Öte yandan Crimeans Tatars tarafından hazırlanan haberde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Rıza Bekirov aynı gün sadece Bahçesaray’da 84 yeni vakanın tespit edildiğini belirtiyor ve insanları kalabalık yerlerden ve toplu etkinliklerden uzak durmaya davet ediyor.

Bilindiği gibi, insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.