SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya'nın Kırım'da düzenlediği tatbikata 10 binden fazla asker katılıyor

İşgalci Rusya'nın Kırım'da düzenlediği tatbikata 10 binden fazla asker katılıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya'nın Kırım'da düzenlediği tatbikata 10 binden fazla asker katılıyor

Rusya, uluslararası toplumun tepkilerine rağmen işgal altındaki Kırım’da ve Ukrayna devlet sınırı yakınındaki askeri gerginliği yükseltmeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Rus ordusunun işgal altındaki Kırım'da düzenlediği büyük tatbikata katılmak üzere yarımadaya geldiği öğrenildi.

Rusya Savunma Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, Rus ordusunun Kırım’da düzenlediği geniş kapsamlı askeri tatbikata katılmak üzere Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun (Sergey Shoygu) da yarımadaya geldiği öğrenildi. Açıklamada,Rus ordusunun işgal altındaki Kırım'da düzenlediği tatbikata 10 binden fazla asker ve 1200'den fazla askeri teçhizatın katıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kırım'daki tatbikatın aktif bölümüne Güney Askeri Bölgesi, Karadeniz Filosu, Hazar Filosu ve Hava İndirme Birliklerinden 10 binin üzerinde asker, bin 200 askeri teçhizat ile 40'tan fazla savaş gemisi ve 20 destek gemisi katılıyor" ifadeleri kullanıldı.

RUSYA UKRAYNA SINIRLARI BOYUNCA ASKERİ VARLIĞINI ARTIRIYOR

Ukrayna’nın Donbas bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçı teröristlerle olan ateşkes süresinin dolmasından itibaren bölgede ciddi askeri hareketlilik başladı. Rusya Ukrayna sınırı boyunca 28 taburunu yerleştirirken, askeri sevkiyatlarına devam ediyor.

Ukrayna’ya petrol ihracını durdurduğunu açıklayan Rusya, 14. Zırhlı Tümenini de sınıra konuşlandırdı ve işgal altındaki Kırım’a tren yoluyla asker ve askeri araç ile teçhizat sevk etti. Bununla birlikte Rus demiryollarındaki trafik yoğunluğunun sivil seferlerden askeri seferlere kaydırıldığı da gelen bilgiler arasında. Diğer taraftan Ukrayna Ordusu ise Rusya’dan gelecek herhangi bir saldırı karşısında teyakkuza geçti. Sınır boyunda bu gelişmeler yaşanırken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Genelkurmay Başkanı Org. Mark Villey’den Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekleyen açıklama geldi.

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’A YOĞUN ASKER SEVKİYATI

Rusya, yasa dışı bir şekilde inşa ettiği Kerç Köprüsü üzerinden Kırım’a yoğun askeri sevkiyat yapıyor. Rusya’nın Rostov bölgesinden Ukrayna sınırına sevk edilen 85 araçlık dev askeri konvoy, Rus vatandaş tarafından videoya kaydedildi.

RUSYA TATBİKAT BAHANESİYLE KARADENİZ’İN BİR KISMINI GEMİLERE KAPATTI

Rusya Federasyonunun askeri tatbikat bahanesi ile Karadeniz’in bir kısmını 19 Nisan’dan başlayarak 2021 Ekim ayına kadar yabancı devletlerin gemileri için kapatacağını açıkladı. Rusya’nın kapatma kararını kınayan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Rusya Ukrayna’nın egemenlik haklarını gasp etmek için uluslararası hukukun norm ve ilkelerini ihlal eden bir başka girişimdir.” ifadelerini kullandı.

15 SAVAŞ GEMİSİ KARADENİZ’E GETİRİLMİŞTİ

Rusya’nın Rusya’nın Hazar Denizi Filosu, Kuzey Filosu ve Baltık Filosu gemileri Karadeniz’e getirildi. Şu an Karadeniz’de Rusya’ya ait 11 büyük çıkartma gemisi ile 13 çıkartma botu olmak üzere toplamda 24 çıkartma gemisi ve bu gemilerin taşıdığı yaklaşık 150 tank, 230 zırhlı personel taşıyıcı, 4,8 bin deniz piyadesi bulunuyor.

4 BİN 48 TATBİKAT YAPILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşa hazırlık durumu denetimleri kapsamında; nisan ayı boyunca 812’si iki taraflı, 101’i poligonda ve 520’si askeri eğitim tesislerinde olmak üzere toplam 4 bin 48 tatbikat yapılacağını bildirdi. Tatbikatların tüm askeri bölgelerin ve Kuzey Filosu’nun yanı sıra Kuzey bölgelerinde, Kuril Adaları’nda ve Kamçatka’da yapılacağı açıklandı.

RUS SİLAHLI GÜÇLERİNİN SALDIRILARI, 2021 YILINDA ARTIŞ GÖSTERDİ

Ukrayna’nın doğusunu işgal altına alan Rus işgalci güçlerinin, 2021 yılının başından bu yana Ukrayna ordusuna yönelik düzenlediği hain saldırılar sonucu toplamda 29 Ukraynalı asker hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.