SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Kırım'a askeri saha kampı kurdu

İşgalci Rusya, Kırım'a askeri saha kampı kurdu

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2021 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2021 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Kırım'a askeri saha kampı kurdu

Rusya Federasyonu, 2014 yılında işgal ettiği Kırım’ı askerileştirmeyi sürdürüyor. İşgalci Rus ordusunun Kırım’a otonom saha kampı kurduğu bildirildi.

Rusya, tatbikat bahanesiyle Kırım’a askeri teçhizat ve askeri birlikleri yerleştirmeye devam ediyor. Rusya Güney Askeri Bölgesinden yapılan açıklamada, işgal altında bulunan Kırım’daki bir poligonda APL-500 otonom saha kampının kurulduğu duyuruldu. Açıklamada, saha kampının tamamen bağımsız olduğu; mutfak, çamaşırhane, duşlar, tuvaletler ve dizel jeneratörlerle donatıldığı aktarıldı. Hem kış hem yaz için uygun olan kamp alanının ısıtıcılar ve klimalar ile donatıldığı belirtilirken; kışın, sabit ısıtıcılar sayesinde çadırların üç dakikada ısıtıldığı kaydedildi. Ayrıca, kampta yemek odası, tıbbı ünite ve muharebe eğitim ekipmanı için park ile bakım yeri bulunuyor.

BM GENEL KURULUNDAN "KIRIM'IN ASKERİLEŞTİRİLMESİ" KARARI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda, Ukrayna’nın işgal altındaki toprağı Kırım’da Rusya’nın askeri faaliyetlerine ve saldırganlığına ilişkin, “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar), Karadeniz ve Azak Denizi’nin Askerileştirilmesi Sorunu” başlıklı karar kabul edildi. Kararda, Kırım’ın işgalinin kınandığı ve yarımadanın derhal Ukrayna’ya iade edilmesi gerektiği vurgulanırken, işgal altındaki Kırım’ın, nükleer yük taşıyabilecek silahların yarımadaya taşınması dahil olmak üzere dev bir askeri üsse dönüştürülmesinin bölgedeki güvenlik ve istikrar için doğrudan bir tehdit oluşturduğu belirtildi. Rusya’ya söz konusu faaliyetlere son verme çağrısı yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.