SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rus ordusu Kırım'da geniş çaplı tatbikat düzenledi

İşgalci Rus ordusu Kırım'da geniş çaplı tatbikat düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rus ordusu Kırım'da geniş çaplı tatbikat düzenledi

Rus ordusu, işgal altındaki Kırım’da geniş çaplı kıyı savunma tatbikatı düzenledi. İşgalcilerin Kırım’da düzenlediği yasa dışı tatbikata Rusya Karadeniz Filosuna ait 40 savaş gemisi ve Rusya Güney Askeri Bölgesi birlikleri katıldı.

Rusya ordusu, uluslararası hukuku görmezden gelerek işgal altındaki Kırım’da yasa dışı tatbikat düzenlemeye devam ediyor. Rusya Karadeniz Filosundan yapılan açıklamada, Karadeniz Filosuna ait 40 savaş gemisinin ve Rusya Güney Askeri Bölgesi birliklerinin Kırım’daki Opuk poligonunda düzenlenen ikili kıyı savunma tatbikatına katıldığı duyuruldu. 

RUS BİRLİKLERİ İNDİRME OPERSYONU GERÇEKLEŞTİRDİ

Açıklamaya göre,  BTR-82A zırhlı personel taşıyıcılarda bulunan deniz piyadeleri, filoya ait uçak ve gemilerin koruması altında Saratov, Novoçerkassk ve Tsezar Kunnikov olmak üzere 3 büyük indirme gemiden kıyıya indirme operasyonu gerçekleştirerek sözde düşmanın mevzilerine kadar ilerledi. Öte yandan Karadeniz Filosuna bağlı kıyı savunma birlikleri ile Rusya Güney Askeri Bölgesine bağlı tankçı, topçu ve motorize birlikleri kıyıya indirme yapan birliklere ateş açtı.

TATBİKATA 8 BİN ASKER KATILDI

Tatbikata Rusya Karadeniz Filosu, Güney Askeri Bölgesi ve Hazar Filosuna bağlı yaklaşık 8 bin asker, yaklaşık 350 askeri teçhizat katıldığı belirtildi. Bilindiği gibi, 2 gün önce işgalci ordu, av ve bombardıman uçaklarının katılımıyla tatbikat gerçekleştirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.