SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci polisler, 5 Kırım Tatar aktivistin daha evini ziyaret etti

İşgalci polisler, 5 Kırım Tatar aktivistin daha evini ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2020 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci polisler, 5 Kırım Tatar aktivistin daha evini ziyaret etti

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, Kırım Tatar aktivistlere baskı uygulamaya devam ediyor. Kırım Dayanışması sivil teşkilatı, Kırım'daki sözde polis görevlilerinin beş Kırım Tatar aktivisti daha "ziyaret" adı altında rahatsız ettiğini duyurdu.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatı, işgalci polis görevlilerinin, 21 Aralık 2020 tarihinde çeşitli bahaneler öne sürerek, beş Kırım Tatar aktivistin daha evini "ziyaret" ederek onlara baskı uygulamaya çalıştı. Kırım Dayanışması, baskılara maruz kalan Kırım Tatar aktivistlerin; Bekir Muslimov, Saytosman Karaliyev, Nariman Muedinov, Refat Kamilov ve Emin Kenjakayev olduğunu bildirdi.

İŞGALCİLERİN BASKI UYGULADIĞI KIRIM TATARLARININ BEŞİ DE SİYASİ TUTSAKLARA DESTEK VERİYOR

Kırım Tatar aktivistler Bekir Muslimov ve Emin Kenjakayev, sözde polis görevlilerinin, güya hastaneden kaçan bir koronavirüs (Kovid-19) hastasını arama bahanesiyle evlerine geldiklerini belirtti. Sözde polisler, her iki aktivistin evine aynı bahaneler ileri sürerek geldi. Ayrıca, sözde polisler hastaneden kaçan hastanın Kırım Tatar aktivistlerin adreslerini kendi ikamet adresi olarak gösterdiğini iddia etti. 

Kırım Tatar aktivistler Nariman Muedinov ve Seytosman Karaliyev’in evine düzenlenen ziyaretler sırasında ise sözde polisler, mahallede gerçekleşen bir hırsızlık olayını soruşturmak üzere çevredeki insanlarla “sohbet” ettiğini ileri sürdü. Öte yandan Kırım Tatar aktivistler, şu ana kadar komşularına bu tür ziyaretlerin düzenlenmediğini belirtti.

İşgalci polis görevlilerinin baskı uygulamaya çalıştığı Kırım Tatarlarının tamamının, Rus esaretindeki siyasi tutsakları desteklemek üzere duruşmalara aktif bir şekilde katılan kişiler olduğu öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere, Kırım Dayanışması teşkilatı, sözde polis görevlilerinin daha önce de Kırım’ın farklı yerlerinde yaşayan Kırım Tatar aktivistler ve Kırım Tatar siyasi tutsakların akrabalarını "ziyaret ettiğini" bildirmişti. Kırım Tatar aktivistler işgalci görevlilerin bu tür eylemlerini baskı olarak değerlendiriyor.

KIRIM TATARLARINA BASKI UYGULAMAK İÇİN YAPILIYOR

Kırım Dayanışması, işgalci görevlilerin çeşitli bahanelerle son günlerde 20’den fazla Kırım Tatarının evini ziyaret ettiğini belirtti. Daha önce siyasi tutsak Seyran Saliyev’in eşi, siyasi tutsakların çocuklarına yardım sağlayan Kırım Çocukluğu projesinin koordinatörü Mumine Saliyeva, işgalci görevlilerin söz konusu ziyaretlerinin Kırım Tatar aktivist ve siyasi tutsakların ailelerine baskı uygulamak amacını taşıdığını kaydederek, “Bana göre bu tür eylemlerle, bize Kırım’daki herhangi bir aktivizmin kolluk kuvvetlerinin gözetimi altında kalmaya devam ettiğini bir kere daha hatırlatıyorlar.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.