SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci mahkemeden üç Kırım Tatar avukata hapis cezası!

İşgalci mahkemeden üç Kırım Tatar avukata hapis cezası!

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci mahkemeden üç Kırım Tatar avukata hapis cezası!

İşgal altındaki Kırım'da, Rus işgalciler Kırım Tatar avukatları hedef aldı. Kremlin kontrolündeki sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri tarafından alıkonulan Kırım Tatar avukat Nazim Şeyhmambetov, Ayder Azamatov ve Emine Avamileva hapis cezasına çarptırıldı.

Rus işgali altındaki Kırım’daki Kremlin kontrolündeki sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri, Kırım Tatar avukatları hedef aldı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Akmescit (Simferopol) kentindeki sözde mahkemenin üç Kırım Tatar avukatı, beş ve sekiz gün hapis cezasına çarptırdığını bildirdi.

ÜÇ KIRIM TATAR AVUKAT HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar avukatlara verilen hapis cezasının hukuka aykırı ve kararların hukuken değersiz olduğuna dikkat çekerek, "Ayder Azamatov'a sekiz gün, Nazim Şeyhmambetov'a sekiz gün ve Emine Avamileva'ya ise beş gün olmak üzere toplamda 3 Kırım Tatarına idari hapis cezası verildi" diye belirtti.

Ayrıca Çubarov, Kremlin yönetimiyle iş birliği yapan yargıçların, Ukrayna'nın Kırım üzerindeki egemenliğini yeniden sağladığı anda adalete teslim edileceğini vurgulayarak, "Kırım'dan kaçmayı başarsalar bile, onları kesinlikle bulacağız ve suç işledikleri yere geri getirerek uygun bir şekilde cezalandıracağız" dedi.

KIRIM TATAR AVUKATLARA BASKILAR DEVAM EDİYOR

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri Kırım Tatar avukatları hedef aldı. 27 Mayıs'ta iki Kırım Tatar avukatın alıkonulmasının ardından dün iki avukatın daha alıkonulduğu bildirildi. Avukat Ayder Azamatov sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ben ve avukat Emine Avamileva, avukat Şeyhmambetov’u savunmak üzere mesleki görevlerini yerine getirirken polis görevlileri tarafından gözaltına alındık.” ifadelerini kullandı. Azamatov kendilerine Rusya İdari Suçlar Kanunu’nun 20.2.2 maddesinin 1. fıkrası (kamu düzeninin ihlaline neden olan kalabalık bir toplantıyı organize etmek) uyarınca suçlama yöneltildiğini belirtti.

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri 27 Mayıs sabah saatlerinde Kırım Tatar avukat Edem Semedlayev’i alıkoydu. Birkaç saat alıkonulduktan sonra serbest bırakılan avukat Edem Semedlayev, sosyal medyada yapılan bir paylaşım nedeniyle hakkında idari davanın açıldığını bildirdi. 27 Mayıs'ta sözde mahkemeye çıkarılan avukat hakkında 75 bin ruble para cezası kararı alındı. Semedlayev’in duruşması bittikten sonra onu savunan avukatlardan biri olan Kırım Tatarı Nazim Şeyhmambetov da alıkonuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.