SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci mahkemeden, Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov'a 7 yıl hapis cezası!

İşgalci mahkemeden, Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov'a 7 yıl hapis cezası!

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2021 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2021 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci mahkemeden, Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov'a 7 yıl hapis cezası!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Akmescit kentindeki sözde Merkez Bölgesi Mahkemesi, Eylül 2019’da Ukrayna ile Rusya arasındaki esir değişimi neticesinde serbest bırakılan Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov hakkında aldığı kararı bugün açıkladı. Sözde mahkeme gıyaben yargılanan Bekirov’u 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Akmescit kentindeki sözde Merkez Bölgesi Mahkemesinde, bugün işgalcilerin düzmece suçlamalar çerçevesinde Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov’a karşı açtığı davanın karar duruşması yapıldı. Kapalı bir şekilde gerçekleşen duruşmada kararı açıklayan sözde hakim Sergey Demenyuk, Kırım Tatar aktivistin 7 yıl hapis cezasına ve 150 bin ruble para cezasına çarptırıldığını bildirdi. Kararı değerlendiren savunma tarafı, sözde mahkemenin kararına itiraz edeceklerini açıkladı. Dün yapılan duruşmada sözde savcı Bekirov için 4 yıl hapis cezası ve 200 bir ruble para cezası talep etmişti.

EDEM BEKİROV DAVASI

Herson bölgesindeki Novoaleksiyivka kasabasında ikamet eden 1961 doğumlu Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov, işgal edilen Kırım’da yaşayan annesini ziyaret etmek için 12 Aralık 2018 tarihinde yarımadaya Çongar kontrol noktasından giriş yaptığı sırada Rus işgalci görevlileri tarafından alıkonulmuştu.

Kalp hastası olan ve sağ ayağı olmadığı için protez bacak kullanan Bekirov’un saat 08.30 civarında gözaltına alındığı bildirilmişti. Günde 16 hap alması gereken Bekirov’dan akşam saatlerine kadar haber alınamamıştı. Daha sonra Bekirov, eşini arayarak kendisinin Akmescit’teki FSB şubesinde tutulduğunu ifade etmişti.

13 Aralık 2018 tarihinde, Kırım’da bulunan Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov hakkında tutuklama kararı almıştı. FSB’nin sözde Kırım Müdürlüğünün 20 Aralık 2018 tarihinde, Edem Bekirov’a sözde “resmi” suçlama yönelterek, onu Rusya Ceza Kanununun 222. maddesinin 2. fıkrası ve 222.1. maddesinin 2. fıkrası uyarınca yasa dışı silah kaçakçılığı ve patlayıcı maddeleri yasa dışı satın alma, depolama veya bir başkasına temin etmekle suçladığı aktarılmıştı.

Bekirov, Ukrayna ve Rusya arasındaki esir değişimi kapsamında 7 Eylül 2019 günü özgürlüğüne kavuşmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.